woensdag 31 maart 2010

Op bezoek bij Minspin (4)


In de (hele grote!) tuin van Minspin is een hoop te zien. Niet dat de Spinner daar oog voor heeft want hij heeft het tenslotte veel te druk met het in de gaten houden van de buurhaarfabrieken!
Maar wij gingen op ontdekkingstocht en kwamen onder andere deze baardmans tegen. Nee, wij hebben niet op hem gereden, al was hij allervriendelijkst naar ons toe en had hij veel belangstelling voor onze camera.



En de "Snoeperkes" zorgden voor een sprookjessfeer! Deze keramieke mannekes zorgen er trouwens ook voor dat de luizen uit uw planten worden opgegeten. Hoe dat gaat?
Wel, in de jassen van zo'n Snoeperke stopt u een bosje hooi, en dan zet u het gevulde Snoeperke op een ijzeren staaf vlakbij een plant met luizen. Na een poosje komen er oorwurmen op het Snoeperke af en die kruipen in het broeierige bosje hooi. 's Nachts krijgen de oorwurmen honger, kruipen uit het hooi en gaan lekker smikkelen van de luizen in uw plant!
Natuurlijk hebben wij een paar van die Snoeperkes meegenomen voor bij onze Hortensia's!



Nog meer Kunst in de tuin!


En in het Atelier vonden wij deze bijzondere poezen! De middelste staat inmiddels bij mevrouw Katblad op de redactie en de Boez heeft al op zijn snorharen staan kauwen!




Wel, Minspin geeft niet zoveel om Kunst. En als hij moe is van het bespieden van de buurkatten, gaat hij uitrusten op zijn eigen kussentje in de huiskamer.
Nee, Minspin was het bezoek uit Leiden eigenlijk wel zat geworden (al die onrust in huis, heh?) dus het was tijd voor ons om te gaan. Tot ziens Minspin de Spinner, het ga je goed! Misschien horen we nog eens wat van je? Vast wel! En succes met de buurjongens heh? Hou je taai en zet 'm op!
Meer keramieke katten vindt u op:

3 opmerkingen:

... zei

Natuurlijk, Mevr. Katblad ga ik je nog zien. Het was wel leuk dat jullie er waren, een beetje druk voor mij, maar mijn baasjes hebben er van genoten. En ... ik weet zeker als je nog eens komt, zal ik mijn uiterste best doen. Want nu ben ik een BV-tje! Een dikke knuf ... en een klein krabje ...

Minspin

mevrouw Katblad zei

Bedoel je Bekende Vlaming misschien, Minspin?
En een knuffel terug, heh? (Zonder krabje.....)

Annemieke zei

Ik vond het leuk om over je te lezen Minspin! Je bent nu zeker een BV in NL