donderdag 11 maart 2010

Helemaal niet aardig...


(links Oscar, rechts Cera, links bovenaan, heel klein, Japekoppie)


Het begon erg gezellig en aangenaam, onze kleine wandeling. Os dook dan wel regelmatig onder de staart van Cera (en zij gromde hem vervolgens natuurlijk weg), maar we waren met een leuk groepje (Japekoppie, de Boez, Oscar en Cera), de Kruidentuin was net geschoffeld (of zoiets) en de zon scheen.



(links de Boez, rechts Oscar)

Het was speeluur, en dat wil zeggen dat er geklooid en gezooid mocht worden. De fotograaf was meegegaan om eventueel een leuke actiefoto te kunnen maken.



We zagen Luna ook nog. Ze kwam uit de Katbladstraat en was op weg naar huis. U ziet haar achter de Boez langslopen. Nee, zij had geen zin om te blijven. Luna is namelijk niet zo gesteld op gezelschap en trekt er derhalve altijd in haar eentje op uit. Bovendien had ze thuis iets belangrijks te doen, want ze had er flink de vaart in.

Opeens kwam daar een meneer met een blafbeest langs. Het blafbeest liep netjes naast hem, langs de gevaarlijke verkeersweg.




En Os was juist op die plek langs de stoep bezig de planten te besnuffelen. De meneer had natuurlijk gewoon door kunnen lopen met zijn blafbeest, maar hij zag in Oscar een leuk speeltje voor zijn blafferd.



Hij liet met opzet het blafbeest dichter bij Os komen en was zelfs van plan de tuin in de stappen. "Ja, dat is de natuur!", riep hij nog. Terwijl het blafbeest kwijlend en hijgend steeds naderbij kwam en Os alsmaar krommer en hoger werd, vond mevrouw Katblad dat ze moest ingrijpen. Ze riep dat het haar geen goed idee leek om verder de tuin in te komen en dat ze het wel welletjes vond zo..... (Haar stem sloeg bijkans over van boosheid.) En ze riep nog iets, maar wat precies zijn we vergeten.



De Boez was het daar natuurlijk mee eens,



en Japekoppie ook.


Cera zat "frontbalkon" en hield de voorstelling van daaraf in de gaten.
Gelukkig trokken man en blafbeest zich terug.....


Terwijl het blafbeest met veel gggglllgrgllll-geluiden werd weggetrokken uit de tuin, besloot Oscar zich uit de poten te maken. Zijn staart bleef nog lange tijd dik.



De lol was eraf, de spanning was onze haarfabrieken niet in hun koude vacht gaan zitten. Dus besloten we met zijn allen terug te gaan naar de Katbladstraat, naar een wat veiligere omgeving.
Mevrouw Katblad was ook best een beetje van streek. Immers, jaren geleden maakte ze mee dat iemand een Deense Dog (blafbeest) losliet in de Katbladstraat opdat het beest "leuk" op katten kon gaan jagen. Wijlen de Grote Koenk (oma en reeds 16 jaar) moest toen in een boom vluchten terwijl haar oude botten en spieren dat eigenlijk niet meer toestonden. Nee, sommige blafbeestbezitters houden niet zo van haarfabrieken en zijn helemaal niet aardig.....

6 opmerkingen:

Hans zei

Nou Boez en Japekoppie: jullie ogen spreken boekdelen!. . . . . .
Groot gelijk. Wat een aso!

Inge zei

Wat een luldebehanger zeg, die eigenaar van dat blafbeest, gelukkig kon jij ingrijpen fotograaf want anders had het nog rot kunnen aflopen ook.......

ina zei

We zullen die meneer eens een kooi met leeuwen insturen, kijken of hij dan nog zo weg is van de natuur van de beesten.

de redactie zei

Mevrouw Ina, u slaat de spijker op zijn kop. Wij zijn voor!

Annemieke zei

Wat een dikke staarten! Vind persoonlijk grote blafbeesten ook best nog een beetje eng, dus kan me voorstellen dat het dierenspul hier heel erg van schrikt! Blafbeest kan er weinig aan doen natuurlijk - het is de aard van zijn baasje...

Wilma zei

Het is wel een hele mooie Husky en inderdaad hij/zij kan er ook niks aan doen, maar wat een aso van een baas is dat. Ik vind die leeuwenkuil eigenlijk wel een goed idee Ina. Dat zal hem leren!