zondag 14 maart 2010

Opwinding.


Op onze ronde kwamen wij eindelijk weer eens Vlinder tegen; wij waren blij haar te zien. Ze zat achter een wielhuis (dat had u natuurlijk al gezien) maar wat ze daar deed was niet duidelijk. Wel was het vreemd dat ze de fotograaf zo dichtbij liet komen; er moest derhalve iets bijzonders aan deze plek zijn.



Dat vond Japekop (op de voorgrond, Boez daarachter) blijkbaar ook. Zij bek stond een zelfs een beetje open. Wat was hier zo spannend?



Wel, dat werd spoedig duidelijk. Het was de bumper dus. Er kleefde een luchtje aan waar de haarfabrieken niet genoeg van konden krijgen. We begrepen nu ook waarom Vlinder daar was en ze niet op de loop was gegaan voor de fotograaf.


Maar Japekop werd wel erg brutaal en eiste de hele bumper op. Vlinder wist waarschijnlijk niet dat Japekop geen vechter is en haar heus niets zou doen; ze vond hem te opdringerig en besloot haar stukje bumper op te geven. Daarna liep ze in snelle draf naar de Kruidentuin.



Op de bumper zagen wij, nu wij dichterbij konden komen, wat de oorzaak was van de opwinding: een flinke geurvlag, vermoedelijk van een kater.
Nu is het zo dat wij de afgelopen nachten regelmatig weer de sirene van Bollewangen hebben horen gaan, doch gezien het onwelkome tijdstip hebben we daar geen foto, dus geen bewijs van.
Doch, zoveel ongecastreerde katers met hetzelfde geluid als Bw zullen er niet langs komen, wel? Dus nemen wij maar aan dat de geurvlag van hem is en dan begrijpen we ook de opwinding van Vlinder en Japekop. Wat wij niet begrijpen is dat de Boez geen belangstelling toonde, maar goed, hij was van huis gegaan om Oscar te zoeken, en dat was blijkbaar veel belangrijker!

Geen opmerkingen: