zaterdag 27 maart 2010

Op bezoek bij Minspin


Het was dinsdagochtend toen wij vertrokken. Oscar wilde onze voorruit schoonvegen, maar dat vonden wij geen goed idee - we wilden niet nog een uur wachten met wegrijden! Het was natuurlijk wel erg aardig bedoeld van de Os. Of wilde hij misschien mee naar België?
De rit duurde wel drie uur maar dat kwam voornamelijk door wegwerkzaamheden; wij stapten maar 1 keer uit voor een kopje koffie.



Wij kwamen rond lunchtijd aan bij Minspin, dus was het niet verwonderlijk dat hij aanvankelijk geen belangstelling voor ons toonde. Er waren belangrijker zaken dan bezoek uit Nederland!



Namelijk een bakje met uitgebakken spekjes. Maar Minspin at maar weinig. Onze komst had onrust gebracht en Minspin verliet het huis om in de tuin te gaan mediteren.
Minspin woont in een mooi huis in Kortessem. Dat is dus niet zo ver van Maastricht vandaan, maar wel echt Vlaams. De Spinner is een ventje (al heeft zijn mens het steeds over "zij") van bijna twee jaar oud, en geboren uit een "wilde" poes en onbekende kater. Minspin had nog twee nestgenoten; hij koos voor het huis waar hij nu woont (en werd liefdevol door de mensen opgenomen) maar de andere twee waren schuw en verdwenen tenslotte. Over hun lot is helaas niks bekend.



Minspin was dus voor ons gevlucht, en wij vonden hem later buiten op het terras. Ook 's nachts is hij vaak buiten. Wat hij dan allemaal uitspookt is eigenlijk niet bekend. Maar overdag ligt hij urenlang binnen te slapen op een kussentje. Minspin is niet zo groot en past in elke stoel.



Gelukkig mochten wij Minspin even aaien. Toen hij er genoeg van had, beet hij in de hand van mevrouw Katblad, maar dat deed geen pijn en mevrouw vond het ook niet erg.
(Wordt vervolgd.)

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik ben erg benieuwd om meer te horen over Minspin (mooie naam ook).

Hans zei

Minspin, één min(spin)puntje: je mag mevrouw Katblad, die speciaal voor jou helemaal naar jou komt, wel met een vriendelijker gezicht begroeten!
En de woordverificatie die ik moest intypen heeft ooik al met jou te maken: SPINgor