dinsdag 30 maart 2010

Lol trappen in de Steeg.


Nu durven ze wel, de twee vriendjes de Boez en Oscar. Het is inmiddels alweer 3 maanden geleden dat Storm (de Schrik van de Buurt) verhuisde, en de Steeg (van Storm) is dus niet zo gevaarlijk meer als eerst. Dus als wij, terugkomend van een rondje lopen, door de Steeg wandelen, is het even feest. De twee blagen nemen bezit van bankje en tafeltjes, springen op en af en maken er een lollige boel van. Het gevaar is geweken, de jongens profiteren van een onbezorgde doorgang.
Maar hoe zit het dan met Bel de Franskat? Hij zou toch de Steeg in bezit nemen? Hij was toch de opvolger van Storm?
Wel, wij weten ook niet hoe het zit, maar wat wij wel weten is dat Bel een groter territorium heeft dan Storm had. En waarschijnlijk is hij daarom minder vaak in de Katbladstraat of in de Steeg te vinden. Maar dat maakt ook dat Bel de Franskat gevaarlijker is. Immers, op Storm kon je altijd rekenen; hij was een constante Schrik. Bel kan na dagenlange afwezigheid zomaar ineens opduiken en slaat dan nietsontziend zijn slag.
De jongens (Os en Boez) beseffen dat niet. En dat is misschien maar goed ook. Maar vandaag of morgen krijgen ze de Schrik van hun leven, daar kun je donder op zeggen. Al hebben wij dat natuurlijk liever niet.......

Geen opmerkingen: