zondag 14 maart 2010

Het blijft gissen.


Vanochtend, toen wij net ons kopje koffie wilden gaan nuttigen, werden wij opeens opgeschrikt door een enorm lawaai op de keukenkoepel. Er werd gekrijst en gegromd, en we hoorden een hoop gebonk. Dus gingen we maar eens kijken.
Mevrouw Troy stond bij de trap met dikke staart en opgezette rugharen. Japekop hing uit het raam.



Boez zat op de keukenkoepel en probeerde plukken haar van zijn snuit weg te likken. Verderop zagen wij een flink aantal witte pluizen door de lucht vliegen. Er was hier dus gevochten, maar daar hadden we al zo'n vermoeden van gehad. De Boez was er duidelijk bij betrokken geweest, maar waar was zijn tegenstander?



De plukken haar die Boez op zijn snufferd had verzameld waren zo te zien wat roodachtig van kleur, maar er zat ook wit bij. En daar Boez niet wilde vertellen van wie die plukken waren, moesten wij gaan gissen.


Bij rood zou je denken aan Simba, maar van hem zou de Boez het vast (nog) niet hebben kunnen winnen. En er is ook nog een Luna natuurlijk, die beslist eveneens niet voor de poes is en in het verleden Japekop al eens van het dak heeft geslagen. Maar had Boez het gevecht eigenlijk wel gewonnen? Ook dat zal gissen blijven.
Wel, wij zullen dus nooit te weten komen met wie de Boez hier heeft gevochten, tenzij zich een getuige meldt.



Nee, Boez wilde beslist niet naar binnen komen. Want misschien kwam de vijand nog wel terug en Boez moest kost wat kost het raam bewaken, heh? Ja, want niemand, buiten de redactiemedewerkers natuurlijk, mag via deze ingang ons huis binnen. Dat is niet meer dan logisch, heh?
Wel, we kregen Boez niet mee en droegen Japekop op een oogje in het zeil te houden. Voor het geval het allemaal uit de poot mocht lopen inderdaad. Maar toen we weer beneden kwamen, was onze koffie dus wel koud heh? En het is nog dure koffie ook! Maar goed, in elk geval hadden we wel weer een verhaaltje voor het katblad en ook dat is belangrijk. Toch?

1 opmerking:

Maarten zei

De Boez voor SvdB!