dinsdag 9 maart 2010

Alsmaar pech voor Siep.


Weer een mooie, zonnige dag. In de Kruidentuin was het rustig. Charli was een beetje aan het verkennen en inspecteerde een aantal plantenmanden. Hij nam daar ruim de tijd voor, maar dat snappen wij want zoiets belangrijks moet je op je gemak en serieus doen.



Oscar hing een beetje rond, dat wil zeggen dan hij vanaf een stoelleuning naar beneden zat te hengelen. Wat hij daarmee beoogde weten wij niet, maar waarschijnlijk was het gewoon een onderdeel van "klooien", iets wat Oscar heel graag doet en waar hij ook goed in is.
In elk geval heerste er een vredige sfeer in de Kruidentuin.
Totdat Siep werd buitengelaten...



Siep was niet in een goede bui, dat zagen wij direct. Wij denken dat zij had verwacht de tuin voor zichzelf te hebben, maar dat viel dus erg tegen. En Siep kan niet goed tegen tegenvallers. Ze kroop onder een stoel voor haar huis, en bedacht een strategie. Toen ze daarmee klaar was, kwam ze onder de stoel vandaan en........


.... gaf de nietsvermoedende Oscar een pets tegen zijn achterste. Vervolgens trok zij zich snel terug en nam de aanvalshouding aan, terwijl Oscar verbaasd en misschien zelfs wel wat verbolgen achterom keek. O jee, een wijffie met problemen!
Oscar zelf kent geen agressie. Hij is iemand van "lang-leve-de-lol" en loopt liever een stukje om dan de confrontatie aan te gaan. Wel, het was duidelijk dat Siep niet voor de gezelligheid naar hem toegekomen was, heh? Nee, want haar geblaas gaf, menen wij te weten, toch wel aan dat ze ruzie zocht. Helaas, ze had de verkeerde uitgekozen. Os wou niet vechten maar sloeg ook niet op de vlucht. Weer een tegenvaller voor Siep. Nee, ze had niet haar dag.


Dus deed ze een verzoek om weer binnen gelaten te worden. Helaas werd zij niet opgemerkt, al deed ze nog zo goed haar best de aandacht te trekken. Hoeveel pech kun je op 1 dag hebben, heh? Arme Siep.



Cera was ondertussen ook gearriveerd, was op een stoel gaan liggen maar hield de chagrijnige Siep wel heel goed in de gaten. Nee, de sfeer was niet zo ontspannen meer hier in de Kruidentuin, dus stelde de fotograaf voor om maar een stukje te gaan wandelen. En toen had Siep de tuin eindelijk helemaal voor zichzelf. Voor hoelang? Wel, dat weten wij niet. Er lopen namelijk ook nog Mini's en Monsters rond, heh? Ach en wee.....

Geen opmerkingen: