donderdag 18 maart 2010

Kale tuin.


Toen wij met onze verslaggeefster Cera en leerling-verslaggever Oscar in de Kruidentuin kwamen, moesten wij constateren dat er heel hard gewerkt was door de plantsoenendienst.
Het hele centrum was leeggehaald en er zaten overal gaten in de grond. Nee, geen plek meer om gezellig wat te klooien of zooien, heh?



Oscar bestudeerde de kuilen en gaten grondig. Niet dat dat zoveel zin had, maar je moet toch wat, niet?



Cera vond er helemaal niks aan. En toen Oscar opeens weer naast haar kwam om haar een speels tikje te geven, ging ze naar een ander stuk van de tuin. Ja, Cera had de pest in.




Het leek alsof Os eerst nog even wilde graven in de koude, natte grond, maar toen vertrok hij ook naar een groener stuk. Op bovenstaande foto ziet u dat de Rozemarijn gelukkig gespaard is gebleven, en de fotograaf heeft gelijk maar wat takjes afgeknipt voor 's avonds, voor bij de lamsbout.
Maar dat terzijde.




Het zijstuk van de tuin was dan ook wel niet veel soeps, maar in elk geval viel er nog wel het een en ander te besnuffelen gelukkig. Cera deed haar best.



En Oscar ontdekte iets wat over de grond kroop. Eerst sloop hij er voorzichtig achteraan,



en toen greep hij het. Nee, wij hebben niet kunnen zien wat het was en we hebben niet afgewacht of Os het ging opeten. De fotograaf moest namelijk snel weer naar huis omdat er een pakje bezorgd zou worden, en daar dat een belangrijk onderdeel van de laptop bevatte, wilden wij onze voordeur in de gaten houden.
Het pakje kwam trouwens aan het eind van de middag pas. Erg irritant, ja.

Geen opmerkingen: