donderdag 4 maart 2010

Po(e)seerwedstrijd.


Ze kwamen weer eens langs, de "kleintjes" uit de Parallelstraat. Links van Oscar (midden) ziet u nog net het achterste van Mini, rechts van de boom, dus achter de nog steeds niet opgehaalde kerstboom, zit Monster. Even later zouden ze met zijn allen over de straat vliegen. Gelukkig kwamen er geen wielhuizen aan.



Links ziet u de Boez. Ook hij deed mee met het tikkertje spelen en heeft zojuist Monster (rechts) een kleine por gegeven.
Wel, het was een drukte van belang. De haarfabrieken vlogen zo snel over de straat dat het erg moeilijk was voor de fotograaf om een paar behoorlijke foto's van ze te maken. Gelukkig werd er opeens besloten tot een pergola po(e)seerwedstrijd. Mini was de eerste die actie ondernam en op de pergola van de redactie klom.



En inderdaad, Mini kan knap po(e)seren. Ze zit alleen niet zo verschrikkelijk lang stil, en dat is jammer. Maar goed, ze is nog jong en zou nog veel kunnen leren. Als ze dat zou willen natuurlijk, want bij Mini weet je nooit wat ze nu eigenlijk wil of van plan is.



Oscar wilde ook graag meedoen met de wedstrijd pergola-po(e)seren en verscheen derhalve eveneens in beeld. Nu weten we uit ervaring dat Os prachtig kan po(e)seren, maar dat doet hij het liefst op een bankje of in een boom. Zo'n pergola is natuurlijk heel andere koek. Je moet daar mooi en behendig balanceren op de balken, en dat beheerst Oscar minder goed dan de meisjes.
Bovendien is het erg moeilijk om te gaan zitten, als er zo'n kleine feeks op dezelfde balken zit, heh Os? Want is zij het er wel mee eens dat jij hier ook bent?




Nou, zo aan het snuitje van Mini te zien is zij het sowieso en uit principe dus nergens mee eens! Os gaat het nog moeilijk krijgen, daarboven! Hoelang zou het nog duren voordat ze gaat meppen?




Erg kort dus. Een moment later realiseert Os zich dat het erg gevaarlijk kan zijn met deze tante samen op een pergola te zitten, en als Mini dan inderdaad uithaalt, maakt hij dat hij naar beneden komt. Op de foto ziet u dus links Oscar die zijn vege lijf probeert te redden, en rechts nog net de poot van Mini; zij probeert hem een pets na te geven....



Zo meissie! Ben je nou tevreden?
En hoe zit het nou eigenlijk met dat po(e)seren? Te druk met andere dingen, heh? Gaan we nu nog aan het werk of niet?


Maar ach, op die andere pergola zit Cera mooi te wezen! En hoe mooi jij ook bent, tegen Cera kan natuurlijk niemand op. Zie je hoe fraai Cera erbij zit? (Zie foto hieronder.)
Wel, uit bovenstaande foto blijkt dat Mini inderdaad Cera ziet zitten, en we menen eveneens wat jaloezie te bespeuren op het bekkie van de kleine feeks...



Ons topmodel dus. Het koppetje een weinig omhoog gericht opdat wij haar prachtige keeltje kunnen aanschouwen. Ja, Cera weet zo langzamerhand wel hoe zij zich moet presenteren!



Wel, de fotograaf besluit, na het maken van deze foto, dat Cera de pergola-po(e)seerwedstrijd heeft gewonnen. Maar we moeten wel toegeven dat Mini een heel goede tweede is!
Over Oscar hebben we het verder niet; hij heeft andere (zeer belangrijke!) kwaliteiten.

3 opmerkingen:

marian zei

Prachtige poezenfoto's! Ik vind eigenlijk de foto van de achterpoten van Oscar de winnende foto!

Katja zei

Hahaha, hilarisch, die foto van de springende Oscar ! En Cera is inderdaad weer prachtig !

ina zei

Mooie foto van Oz met zijn poten omhoog!