dinsdag 30 maart 2010

Wandelplezier.


Nu de klok weer op zomertijd staat, is het ook weer tijd voor inspectie van de tuinen. We begonnen met de Kruidentuin en zagen dat de Nepeta het daar goed doet. In een week tijd is het plantje aardig aan het groeien geslagen! Dat belooft weer wat voor de zomer! Er staat in elk geval genoeg voor alle haarfabrieken uit de buurt en dat is goed om te weten. Als nu de plantsoenendienst maar niet komt rooien, heh?



Oscar is niet zo tevreden over het centrum van de Kruidentuin. Ja, de boel is weliswaar goed omgespit, maar er staat nog helemaal niets in. We hopen dat de gemeentelijke tuinarchitekt een goed plan heeft voor deze belangrijke plek! Nee, inspraak is er niet bij, helaas.
Gelukkig is de boom in het midden wel blijven staan.



Cera moet een plasje doen. Ook belangrijk heh? En het lucht zo heerlijk op!


Vervolgens gaat ze de boom in. Eerst nog de stam markeren en de nageltjes bijvijlen natuurlijk. Dat gaat allemaal in 1 moeite door. Er wordt wel meer aan deze boom gevijld; dat is duidelijk te zien! Wel, beter op deze plek dan aan onze sofa of servieskast....



Boez heeft lang geaarzeld voordat hij dit deel van de tuin ging betreden, maar daar is hij dan eindelijk. Hij kijkt niet zo blij want er is helemaal niets om aan te snuffelen of te verkennen, alleen maar aarde met strootjes (mest? wij ruiken niets) erin.



Nee, er is hier niets te inspecteren en dus blijft er niet veel anders over dan een beetje te dollen. Oscar heeft er echt zin in, de Boez niet zo.


Wel, de inspectie in deze tuin is snel gedaan. We moesten maar weer eens verderop, heh? Dat vindt Cera ook. Ze springt behendig uit de boom. Lijkt het maar zo of begint ze al wat onsjes kwijt te raken? In elk geval is Cera weer lekker actief na een luie winter, en de verhuisstress lijkt ook wel voorbij te zijn. Soms loopt ze nog wel eens in de richting van haar oude huis, maar bij de deur bedenkt ze dan dat haar vorige familie daar niet meer woont. De boom die voor dat huis staat is natuurlijk nog wel haar boom, maar dat is niet meer dan logisch, heh? Want daar doet ze nog steeds het liefst haar buitenplasje.
Met de Boez had ze al een zeer goede band, met Japekop (haar ex-verloofde) is ook weer een prima relatie opgebouwd; af en toe doen ze zelfs neusje/neusje. Mevrouw Troy is een ander verhaal, want die gromt tegen iedereen die te dicht bij haar of haar voerbakje komt. Vraag maar aan Oscar; hij loopt altijd met een grote boog om onze receptioniste heen!
Wat Cera het liefst doet is met de fotograaf een wandelingetje maken. Als wij de jas van de kapstok nemen, staat zij al bij de deur om mee te gaan voor een rondje Katbladbuurt. De anderen mogen dan uiteraard ook mee, dat maakt het wandelplezier alleen maar nog groter!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Mijn eerste gedachte was ook "Cera wordt weer wat slanker" bij die foto - dus ik denk dat het echt zo is.
Ik ben nog steeds heel erg blij dat Cera nog bij het katblad woont en dat we dagelijks over haar kunnen blijven lezen.

mevrouw katblad zei

Wij zijn daar ook erg blij mee....