zaterdag 6 maart 2010

Ochtendrituelen.


Vanmorgen mochten wij bij Iwan thuis aanwezig zijn bij het ontbijt. Wel, dat is daar een drukte van belang, dat kunnen wij u verzekeren. Iwan wenste in de gang te eten, Bonya en Igor aten in de keuken en de dames Lotje (links) en Caja (rechts) wilden eigenlijk liever naar buiten, stonden reeds voor de terrasdeur te wachten en kregen daarom daar hun ontbijt. Ja, want zonder ontbijt de felle koude in, dat kan natuurlijk niet heh?



De ontbijtbakjes waren nog niet allemaal leeg, maar de zon lokte en dus wou iedereen eindelijk wel eens de frisse lucht in. Iwan maakte dat duidelijk door zijn aanhoudende, schorre keelgeluid. Wel, het luikje moest dus open, maar vanwege het gedrang op die plek werd de terrasdeur ook maar geopend. En het was net of de schooldeur openging, na een lange dag van lessen!
Lotje (rechts) ging gelijk de dakgoot in, want zij vond de aanwezigheid van mevrouw Katblad toch wel wat eng. Iwan ziet u links, op de tafel dus. De oude dame Bonya besloot nog even terug te gaan naar de keuken. Wij denken dat zij daar de afwas ging doen.



Iwan snoof de frisse lucht op, en terwijl hij dat deed snoof Igor (rechts) aan zijn vacht.


Daarna ging Iwan over tot het aflikken van de Dracaena. Wij vertelden hem dat wij dat niet zo'n goed idee vonden, maar Iwan was het daar niet mee eens en kauwde vervolgens op het puntje van een blad. Dat vonden wij wel een heel slecht idee! (Later zochten wij op het internet naar mogelijk giftige stoffen in deze plant (en dus schadelijk voor katten), maar allerlei berichten spraken elkaar tegen. Als iemand misschien over de juiste informatie beschikt? Uw reactie graag onder dit artikel!)



Igor liet Iwan niet met rust, dus werd er even gespeeld. Eerst draaiden ze om elkaar heen. Alsof er een dansje gedaan werd dus.



Daarna liet Iwan zien hoe groot en sterk hij was. Niet dat Igor daarvan onder de indruk raakte, want hij bleef Iwan uitdagen.



Lotje was ondertussen verder de daken op gegaan, Caja (hierboven) wilde graag even zonnebaden.
Wel, wij vonden het erg leuk om eens een keer de ochtendrituelen in Iwan's huis te mogen meemaken!
Toen wij het pand verlieten, ging Iwan met ons de deur uit. Het was namelijk tijd om zijn straat te inspecteren. Tenminste, dat vermoeden hadden wij, en Iwan sprak dat niet tegen. Vandaar.

6 opmerkingen:

Katja zei

Zo, die Igor is nog wel een stuk kleiner dan Iwan. Die wordt zeker niet zo groot ?

Hans zei

Mijn Dracaenas (ik heb meerdere soorten) worden iedere dag bij mij thuis gesnoeid. Tegen mijn zijn, want dan kan ik weer kots gaan opruimen, ze hebben hetzelfde effect als kattengras. Maak je dus maar geen zorge'.

Er zijn Dracaena,s waar men touw van maakt (ik meen Sisal), Dracaena's waar men meel van maakt voor brood, Draceaenas die men gebruikt in frisdrank, gewoon verkrijgbaar bij grootgrutters etc. Punten van bladseren van Dracaena's worden door Indianen en backpackers gebruikt als naai- of stopnaalden. e.d Agevaes en Dracaenus: multi-purpoise planten in het wild in in huis en tuin. . . . . .
Mvgr
Hans

ina zei

Leuk om dit ook eens door de ogen van een ander te zien.

Hans zei

Hoi Mevrouw Katblad,

Voortaan wel de typefoutjes er uit halen!

de redactie zei

Beste meneer Hans, als u uw eigen typefoutjes bedoelt, die kunnen wij niet verbeteren. Wij kunnen de reacties niet bewerken, alleen maar plaatsen of weigeren. Uw verhaaltjes via de mail controleren wij altijd zeer zorgvuldig, en kunnen wij wel "bewerken". Sorry, u zult dus voortaan uw reacties nog even zelf goed moeten controleren!
Evengoed erg bedankt voor uw uitleg over de plant; we zijn daar erg blij mee, ondanks de foutjes in de tekst. De strekking is duidelijk.....

Hannah zei

Wat leuk zo de hele familie van Iwan te zien. Ik ben al geboekt in het katten hotel voor a.s. Juni, dan gaan mijn twee mensen op bezoek bij de mensen van Iwan! Helemaal aan de andere kant van de wereld! Jammer dat ik niet mee kan! Ik ben er wel zeker van dat ik het warm en droog zal hebben als ze weg zijn, want dan is het winter hier! en de dame van het katten hotel is erg aardig, ik ben daar al eerder geweest! groeten aan al de katten van het LKB! Maxi uit Wellington!