zondag 7 maart 2010

Waar was Igor???


's Ochtends was alles nog dik in orde. Mevrouw Katblad had Iwan en zijn huisgenoten nog van ontbijt voorzien, en later op de dag, bij aanwezigheidscontrole, had zij ook nog 5 haarfabrieken geteld.


De meesten waren buiten, lekker aan het genieten van de zon. Ja, het was wel vrij koud maar het kattenluik stond open en dus kon wie naar binnen wilde, naar binnen toe! (En omgekeerd.)
Nee, alles was dus dik in orde. En toen ging mevrouw Katblad (tijdelijk even thuiszorgmedewerkster dus) het diner serveren bij Iwan, Bonya, Caja, Lotje en Igor.
De drie dames waren er al helemaal klaar voor, Iwan had boven liggen te slapen en kwam slaperig en traag de trap af. Maar toen waren er nog maar 4. Dus: waar was Igor???
Mevrouw Kartblad controleerde alle kamers, maar al snel werd duidelijk dat Igor zich niet in huis bevond. Mevrouw Katblad betrad daarom het balkon en speurde tuinen en daken af. En riep natuurlijk Igor's naam. Doch er verscheen geen Igor.....
Wij maken nu een heel lang verhaal behoorlijk kort. Het is namelijk helemaal niet nodig om te vertellen hoe mevrouw K de buurt afstruinde, her en der aanbelde en tenslotte van een koude kermis thuiskwam. Dan maar weer het balkon op en nogmaals de omgeving afspeuren?
Eerst moest Iwan, die dacht voor Igor te moeten antwoorden, tot stilte gemaand worden. Toen hoorde mevrouw K een gesmoord gemiauw. Het kwam van achter uit de tuin....
En dus ging mevr. K de tuin in, controleerde het kippenhok, de boom, keek achter de schutting etc., en zag toen opeens Igor zitten.



Niet zo duidelijk, heh? Dan maar door naar de volgende foto.


Igor in het midden, twee muren aan de zijkant. Een soort nis, vrij smal maar best genoeg ruimte om te keren of uit te komen! Waarom bleef Igor daar dan zitten?
Ondertussen kregen wij steun van de Boez en Oscar. Opeens doken hun koppies op aan de andere kant van de nis. Hoe waren zij hier nou weer gekomen? Waarschijnlijk hadden zij mevrouw K. horen roepen, en dachten zij te kunnen helpen. Of ze waren gewoon hartstikke nieuwsgierig, dat kan natuurlijk ook en is meer waarschijnlijk. In elk geval waren zij door allerlei vreemde tuinen hier gekomen en boden nu hun hulp aan. Alleen, hun aanwezigheid pakte helemaal verkeerd uit....
Zodra Igor hen in de gaten kreeg, keerde hij zich van ons af en kroop richting Os en Boez. Dus van zijn eigen tuin weg naar de buurtuin... Daar was mevrouw Katblad niet blij mee.
Nu moest zij weer enige deuren door, de straat op en de Hoftuin in, om vandaar te kunnen zien waar Igor was gebleven!


Gelukkig bewaakte Japekop de Poort naar Iwan's straat, en dat was dan weer een hele geruststelling.



De Boez was ondertussen weer in de Hoftuin gearriveerd en zat op het muurtje op wacht. Wat hij daar precies mee beoogde weten wij niet, maar in elk geval was Igor nergens te bekennen. Dan maar weer terug naar Iwan's tuin?
En:
Igor was de hemelzijdank teruggekomen door de nis, en zat nu verscholen onder een bos takken.
Hij was bang en geloofde niet dat wij hem in zijn eigen huis binnen wilden leiden.
Mevrouw Katblad probeerde hem te lokken, maar het duurde enige tijd voordat Igor besloot het huis via de achterkant binnen te komen.
Uiteindelijk snapte Igor dat dit de enige manier was om zijn avondeten te krijgen, en hij betrad het huis. Mevrouw Katblad slaakte een zucht van verlichting.
Nou Iwan, kom jij dan ook mee?


Nee, Iwan lag lekker te rollen en wilde eerst nog geaaid worden. Daar had hij namelijk recht op, alhoewel hij nauwelijks had bijgedragen tot een geslaagde zoektocht. Maar goed, vooruit dan maar. Besef je eigenlijk wel dat je hele familie op het diner zit te wachten en de dames al behoorlijk van streek zijn geraakt door Igor's verdwijning, Iwan? Jawel, maar eerst aaien heh?
Tenslotte moest Iwan opgepakt en naar binnen gedragen worden. En hij protesteerde ook nog!
Een uur later dan gebruikelijk kreeg de familie het avondmaal.
Uitgeput maar gerustgesteld keerde mevrouw Katblad terug bij de redactie....


En daar stonden de andere redactieleden haar op te wachten. Mevrouw Troy had trouw de ingang al die tijd bewaakt, en de taak van de Boez en Japekop zat er ook op. En nu was het ook tijd voor hun avondhap.
En mevrouw Katblad?
Wel, zij had natuurlijk wat foto's te snijden en bewerken en een artikel te schrijven. Maar dat kan prima samengaan met het nuttigen van een glaasje wijn. Want zij vond dat ze dat wel had verdiend!
Blijft de vraag natuurlijk hoe Igor daar in die nis terecht was gekomen (beneden in de tuin), terwijl hij via het dakterras eerder op de dag naar buiten was gelaten! Wij zijn er niet zeker van of wij ooit antwoord zullen krijgen op deze vraag.... Nog maar een glaasje wijn dan?

2 opmerkingen:

ina zei

Wat een toestand!! U wilt vast nooit meer bij ons voor thuiszorgmedewerker spelen, mevrouw Katblad.

Annemieke zei

Wat een consternatie! Gelukkig is ie weer terg.