zondag 7 maart 2010

Dartelen in de katbladbuurt.


Op onze ronde kwamen wij opnieuw de kleine Rooie tegen. Dat was in de Hoftuin. Oscar had hem blijkbaar weer opgespoord of ze waren elkaar tegen het lijf gelopen, en we hadden zo de indruk dat ze daar samen stonden te smoezen. In elk geval keken ze betrapt op toen mevrouw Katblad de Poort uitkwam.



En vervolgens moest Oscar zich uitsloven voor de camera. Hij liep een paar rondjes om de kleine Rooie heen en klom toen op het muurtje om daar een uitdagende positie in te nemen. De Rooie wist even niet wat te doen. NB: de gore bal van het blafbeest uit het Hof (voor de poten van de Rooie) werd uiteraard compleet genegeerd.



Daarna besloot de kleine naar de Katbladstraat terug te keren. Hij had waarschijnlijk genoeg van Oscar's show, hoewel, het kan natuurlijk ook zijn dat hij de aanwezigheid van mevrouw Katblad niet op prijs stelde! Groot gelijk. De Boez, die toevallig in de Poort liep, schrok van de voorbij stormende Rooie en keerde direct weer om. Dan kwam Os ook de Poort door. De kleine bleef uitdagend om het hoekje zitten loeren en daarom maakte mevrouw Katblad maar even een foto.



Vervolgens huppelden Oscar en de kleine naar het Zooiplein. Boez bleef weer achter het hek toekijken, al deden wij heel veel moeite hem mee te lokken het plein op.
Na 1 rondje Zooiplein, stak de Rooie de straat over en schoot de Steeg van Storm in.



Daar besnuffelde hij uitgebreid het kattenluik van Storm. Volgens ons wordt dit kattenluik thans niet meer gebruikt; Storm is immers verhuisd naar Groningen en we hebben nog geen andere kat in dit huis mogen opmerken. De kleine Rooie weet natuurlijk niet van een Storm en zijn streken als SvdB (Schrik van de Buurt); hij heeft hem immers nooit ontmoet! Nee, want anders zou hij waarschijnlijk niet zo brutaal aan dat luik staan snuffelen. De geur van Storm zal ondertussen wel grotendeels verdwenen zijn, denken wij. Het is alweer meer dan twee maanden geleden dat de half-siamees vertrok...



Na zijn luik-inspectie kwam de kleine Rooie weer terug in de Katbladstraat. De Boez was ook weer van de partij en er werd druk heen en weer gerend. Af en toe stonden de haarfabrieken even stil om de herkomst van rare geluiden in kaart te brengen, maar erg lang duurde dat niet.



Helaas voor de Boez, huppelden Os en de kleine weer het Zooiplein op. De kleine Rooie steeds voorop en Os er achteraan.
Dit gedartel kon nog uren zo doorgaan, dus mevrouw Katblad besloot de warmte maar weer eens op te zoeken. Bovendien zat de Boez zielig te mauwen achter het hek, en dus moest zij hem nodig gaan troosten.
Het is erg jammer dat onze Boezelmans het Zooiplein niet meer op durft. Wij weten niet wat daar gebeurd is, maar waarschijnlijk heeft hij op het plein Bel de Franskat of Zwarte Gijs ontmoet, en pakte die ontmoeting niet zo best voor hem uit. Wij hopen in elk geval dat Boez deze foute ontmoeting zal vergeten; de tijd zal het leren.
En nee, wij weten nog steeds niet waar de kleine Rooie vandaan komt.


Dus als iemand hem/haar herkent, vernemen wij dat graag!

Geen opmerkingen: