maandag 22 maart 2010

Boomshow


Op onze ronde kwamen wij Mini tegen. Zij zat vlakbij haar huis op een tafeltje. Wij vroegen haar waarom ze de laatste tijd niet meer zo vaak in de Katbladstraat kwam, maar daar gaf ze geen antwoord op. Ze had het veel te druk met het in de gaten houden van Cera, en negeerde Oscar die onder het tafeltje aan het snuffelen was. Maar dat snappen wij, want Cera was erg spannende dingen aan het doen terwijl Os alleen maar aan het snuffelen was.



Echter, toen Os in de gaten had dat Cera de show stal, ging hij achter haar aan. Cera was inmiddels al flink hoog, en eigenlijk hoopten wij dat Oscar wat lager zou blijven. De boomtakken waren namelijk niet zo vreselijk dik, maar dat had u natuurlijk zelf ook al gezien (op de foto).



Cera kijkt hier even om. Het was namelijk niet de bedoeling dat ook Oscar de boom in zou gaan, want als je dan opeens terug naar beneden wil, zit daar zo'n flapdrol in de weg. Ja, wij weten precies wat Cera denkt! Maar dan moeten wij er ook bij vermelden dat Cera best wel boos naar Oscar keek.



Ondertussen had Mini onder de boom plaatsgenomen. Toen Oscar in de gaten had dat hij publiek had, keerde hij om en keek naar beneden.




Cera merkte dat ze niet verder omhoog kon. Vervolgens moest zij heel wat fratsen uithalen om de juiste houding te vinden voor de afdaling.



Oscar zette ook de afdaling in. Hij zette zijn nageltjes stevig vast in de stam.



En Mini vond het allemaal zo spannend! Als Os beneden zou arriveren, kreeg hij vast en zeker een pets van haar. Daar kon je op wachten, heh?



Gaat het een beetje Cera? Ja, het ging best. Cera is namelijk een heel goede klimster, ondanks die paar pondjes extra.



Mini had inderdaad (zoals verwacht) Os een pets gegeven toen hij uit de boom kwam, maar daarna besloot zij dat ze niets wilde missen van de capriolen van Cera. Os was alweer bezig met heel andere dingen....
Onnodig om te vermelden dat we weer veilig thuis kwamen. En met een hoop leuke foto's!

2 opmerkingen:

Inge zei

Zeker leuke foto's!
Wat zijn ze lekker aan het klauteren.

Annemieke zei

Nou, als Cera zo door blijft gymnastieken zijn die extra kilo's er zo af!

Ik hoop dat Mini nog vaak langs komt in de katbladstraat - altijd leuk om over haar te lezen (Os is het hier waarschijnlijk iets minder mee eens, maar die kan wel een stootje hebben).