vrijdag 5 maart 2010

Nieuw katje in Katbladbuurt!


Omdat Oscar meestal vlak na het ontbijt voor onze deur staat of door het luik binnenkomt, en dat dus gisteren niet gebeurde, gingen wij maar eens even kijken of hij het misschien druk had met iets anders. En ja hoor, wij vonden hem in de Hoftuin, alwaar hij moeite deed contact te maken met een klein, rood katje. Wie was dit vreemde kleintje en waar kwam het vandaan? Ja, dat wilden wij natuurlijk ook wel graag weten! Dus zetten we, samen met Oscar, de achtervolging in.



Het kleintje was erg schuw en bovendien niet van plan zich te laten fotograferen. Nu is het wel zo dat zo'n mens (mevrouw Katblad dus) met zo'n camera, steeds maar achter je aan, afschrikt. Dat beseffen wij best wel. We probeerden ook afstand te bewaren, maar die afstand kon niet groot genoeg zijn, vond de kleine rooie. En dus glipte het katje de Hoftuin uit.



Oscar ging er als goede leerling-reporter achteraan, maar kreeg onderweg last van jeuk. Dat kwam ons heel slecht uit.


De kleine zette er flink de vaart in en dreigde de Katbladstraat helemaal uit te lopen, en dat kwam ons ook niet uit. Graag wilde wij een nog wat duidelijkere foto maken, en bovendien wilden wij erg graag weten waar dit beestje woont!



Oscar was klaar met zijn gekrab (of wat hij aan het doen was) en pakte de draad weer op. Goed zo Os! Hou het kleintje in de gaten! En graag een duidelijke en volledige reportage straks, heh?
Wel, dat ging dus niet gebeuren want de kleine rooie vluchtte de Muizentuin in, en zoals onze trouwe lezers weten is de Muizentuin afgesloten voor mensen middels een dikke deur; haarfabrieken hebben wel toegang tot deze tuin vanwege een gat in diezelfde deur. Maar Oscar brak de achtervolging af, helaas. Ja, want hij moest zich nog melden op de redactie en was toch al aan de late kant door zijn ontmoeting met het rode katje! Dus liep hij liever mee met mevrouw Katblad om zodoende wat brokjes te kunnen scoren in de keuken van de redactie. Nee, Oscar is nog lang geen volleerd reporter, dat is wel duidelijk. Maar goed, wij prezen hem toch maar voor zijn ontdekking van het kleintje. Beter iets dan niets, heh? Zo is het maar net.

4 opmerkingen:

marian zei

Misschien het huisgenootje van Thassos?

Annemieke zei

Wat een hoop nieuwe aanwas! Mini, Monster en nu deze weer. Leuk hoor. Hoe meer katten hoe beter!

Hans zei

Als je dit katertje (rood=kater) ziet lopen, dan is ie wel zelfverzekerd.
Voor het katblad dus een enorme aanwinst! De een gaat (Storm) de ander komt.
Panta rhei, zoals wij Latinisten zeggen.

de redactie zei

Nee Hans, rood is niet kater. Daar hebben wij al tijden geleden over gediscussieerd, en Annemiek (genetica) weet daar alles over! Andere mensen trouwens ook.....
Ondertussen hebben wij van verschillende kanten vernomen dat het rode katje wellicht de nieuwe huisgenoot van Thassos kan zijn, maar dat betekent wel dat hij al op zeer jonge leeftijd al ver van huis is! Natuurlijk gaan we het uitzoeken!
Wordt dus vervolgd...