donderdag 1 april 2010

Lieve jongens.....


Cera:
Soms heb ik helemaal niet zo'n behoefte om te gaan spelen, zooien of klooien. Nee, dan heb ik er genoeg aan om gewoon ergens te gaan zitten en om me heen te kijken. Waar ik dan naar kijk? Wel, het liefst natuurlijk naar de jongens. Ja, die hier uit de straat, en dan niet de pestkoppen maar de lieve. Daar zijn er genoeg van ja! En ik kijk dus erg graag naar ze....



Wel, die Charli bijvoorbeeld is bijzonder aardig. Nee, zit geen kwaad bij. Hij is een broer van Japekop en net zo serieus. Nee, die verdoet zijn tijd niet met anderen de stuipen op het lijf jagen; in plaats daarvan loopt hij zijn verkenningsrondes en klooit hier en daar wat. Charli heeft me nog nooit geslagen, nee.



Ja, het is een goeie jongen maar een relatie tussen ons zit er niet in; hoe komt u daarbij! Wel ten eerste is hij een tikje te oud voor mij (al ziet hij er nog puik uit hoor, daar niet van!) en ten tweede is hij te ernstig. Ja, ik hou erg van spelen en rollebollen, maar dat zit er bij Charli niet in. U kunt dus eigenlijk wel stellen dat hij te saai voor mij is, ja..... Maar wel leuk om naar te kijken, daar heeft u gelijk in.



Kijk, daar heb je zijn broer Japekoppie. Ook erg ernstig inderdaad. Wist u dat we eens verloofd waren? Dat was toen ik hier pas in de straat was komen wonen ja. We waren allebei tot over onze oren, maar het hield geen stand, die liefde. Nee, te verschillend van karakter, heh? En misschien was ik ook wel nog te jong voor hem. Ja, ik bewonderde hem vanwege zijn verkennerskwaliteiten en wilde altijd graag met hem meelopen. Mee op verkenning, ja. Maar Japekop vond dat hij alleen maar goed kon verkennen als hij in zijn eentje was, en ging tegen me lopen grauwen en snauwen. Ja, dat was het begin van het einde. Van onze liefdesrelatie, ja.....
Nee, ik heb nooit spijt gehad van die verloving, want ik heb door Japekop toch ook mijn verkennersdiploma gehaald, heh? Ja, daarvoor blijf ik hem altijd dankbaar.




Maar de liefste van allemaal is natuurlijk die kleine jongen. De Boez ja. Nee, hij is inderdaad niet zo klein meer - zelfs groter dan ik - maar hij is nog zo lekker jong! Kijk 'm dan bezig zijn!



Zeg nou zelf, is het geen lekker ding?
Of ik verliefd op hem ben? Ach, zo zou ik het niet willen noemen. Maar ik geef wel heel veel om hem en vind het ook fijn om met hem te rollebollen en verstoppertje te spelen. Ja, dat houdt mij jong en in beweging, heh? Maar eigenlijk zijn wij gewoon maatjes, de Boez en ik.


En ik kijk graag naar hem, dat klopt.
Ik vind het ook zo leuk dat, als de Boez is uitgeraasd, hij altijd bij mij komt zitten om uit te rusten. Zoals nu, ja.


Maar het kan op dit moment ook zo zijn dat hij op het wielhuis naast me is gaan zitten omdat u hier staat met de camera. Ja, Boez houdt van gezelschap, heh? Dat is juist zo leuk aan hem.
En wat het allerleukst aan de Boez is, is dat hij zijn Gourmet aan mij afstaat. Ja, want ik eet sneller dan hij, en als mijn portie op is hoef ik niet eens zo aan te dringen. Nee, alleen maar een beetje duwen met mijn kop en dan mag ik zijn bakje verder leegeten. Ja, de Boez is mijn liefste vriendje, daar kan ik gewoon niet omheen........

4 opmerkingen:

Leen W zei

En Oscar dan??

Hopelijk komt hem niet ter ore dat Cera hem niet vermeld heeft in haar lijstje Lieve Jongens.

de fotograaf zei

Tja, Oscar was toevallig effe niet in de buurt! En wie er niet is, heeft ook de aandacht niet, heh?
De volgende keer komt hij vast weer aan de beurt en we weten allemaal dat de Oskyman ook een lieverd is! Alleen zal hij nooit zijn Gourmet afstaan... dat is een ding dat zeker is!

katja zei

Wat een leuke foto's weer hoe Cera zo rond zit te kijken naar haar lieve jongens.
En "alleen maar een beetje duwen met mijn kop en dan mag ik zijn bakje verder leegeten", hihihi !

marian zei

Wat een mooie foto's weer!