vrijdag 16 april 2010

R. Gijs bereikt zijn doel (deze keer).


We wilden met de redactiekatten even de Hoftuin bezoeken, maar helaas, Rooie Gijs had de wacht en wilde ons niet doorlaten.



De fotograaf sprak hem nog vriendelijk toe, maar R. Gijs had alleen maar oog voor de haarfabrieken, die natuurlijk geen geldig "hofpaspoort" hadden. Een boos oog dus, heh?



Wel, de Boez (die altijd als eerste de Poort door komt scheuren), was er bij gaan liggen. Dat doet hij de laatste tijd wel vaker als hij ergens ongewenst is en niet direct kan bedenken wat hij daartegen kan doen. Maar goed, geen strategie is ook een strategie, toch?
Middenin de Poort ziet u mevrouw Troy zitten. Zij had zich erg verheugd op een rondje Hoftuin en zag nu ons plan in duigen vallen. Helemaal achteraan staat Japekoppie; hij had toch al zo zijn bedenkingen tegen dit hofbezoek en was er eerlijk gezegd niet bedroefd om dat het niet door kon gaan.



De Boez wilde niet opgeven en bleef liggen waar hij lag. De fotograaf besloot echter terug te keren, en dat hoofdzakelijk omdat mevrouw Troy wat in de war geraakt leek te zijn door deze tegenvaller.
En Rooie Gijs? Die had zijn doel bereikt. Geen vreemdelingen in de Hoftuin want "Hof is Vol".
Het andere Hofvolk kan weer trots op hem zijn, heh? Jaja!

3 opmerkingen:

ina zei

Ik vind het best goed van de Boez om daar te gaan liggen. R.Gijs vindt het vast niet leuk als er een ongewenste vreemdeling zo dichtbij rustig de boel gaat liggen bekijken. Het lijkt er zo niet op dat Boez onder de indruk is van Gijs.

Hans zei

Ik moet hier toch een kleine juridische correctie maken.
Zolang R.G. niet veroordeeld is voor het weigeren van vreemdelingen, mag hij wel met voornaam, maar niet met achternaam worden gepubliceerd. Het is dus Rooie. G. en niet R. Gijs.

Er is naar aanleiding van de zaak Henk T. (Apollo-Henkie) in het verleden jurisprudentie over.
Men dient dan ook te spreken over André van D. en de Zangeres zonder N.

de redactie zei

In dat geval is het:
Rooie Gijs W. (geen familie van Geert W.)