zondag 18 april 2010

Kale plant.


Zo! Wie neemt daar opeens zoveel licht weg bij ons raam?
Wij herkenden hem niet gelijk, want hij is ontzettend hard gegroeid! Ja, het was Monster(tje) dus! En hij zat heel brutaal bij ons naar binnen te kijken. Wij gingen maar eens naar buiten om een praatje met hem te maken. (Het Poezenloket was namelijk - het was al avond - weer gesloten wegens snel optrekkende koude...)



Zo jochie? En wat kom je doen? Spelen met de Boez en Oscar? Nee?



Oh, de laatste sprietjes Nepeta uitgraven en opvreten! Wel, dat vonden wij geen goed idee, maar Monster was vastbesloten. Helaas, de plant werd helemaal kaal.....


Japekop kwam verhaal halen, maar Monster liet zich door hem niet van de wijs brengen. En daar Japekop een sul is, liet hij het erbij en begon doodleuk aan zijn verkenningsronde. Monster ging weer door met graven en knabbelen tot wij hem dringend adviseerden op te hoepelen en de Nepeta in de Kruidentuin maar aan te gaan vallen. Die planten zijn namelijk al een stukje verder qua ontwikkeling en kunnen wel een takje missen.
Om nu de rest van onze waardevolle plant te beschermen (zodat er misschien nog nieuwe takjes uit gaan groeien), zullen wij een kapje van gaas moeten vervaardigen. Wij denken nog even na over hoe wij dit gaan doen....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij doet zijn naam eer aan :)

ina zei

Wat is die groot geworden, zeg!

Wilma zei

Volgens mij heeft monster(tje) een winterslaap gehouden, want het is al weer even geleden dat ik hem gezien heb. Hij is in die tussentijd aardig gegroeid. Ennuhh, ik denk dat je gewoon weer nieuwe Nepata moet aanschaffen Annemarie, want volgens mij wordt dat toch echt niks meer in die pot.