dinsdag 20 april 2010

Beetje lui.


Rooie Gijs:
Ja, vrije dag vandaag. Ik dacht, de anderen moeten maar eens het vuile werk opknappen hier. Maar ik heb ze nog niet gezien, nee, terwijl er toch genoeg werk aan de winkel is. Ja, ik heb recht op een vrije dag zo nu en dan. Ik ben de oudste van de partij (Hof is Vol - red.) en ben het meest fanatiek. Ja, ik vind dat als je ergens voor staat, daar ook voor de volle honderd procent voor moet gaan. Dat doe ik dus elke dag maar vandaag mag ik uitrusten van mijzelf. Ja, anders werk ik mezelf over de kop.



Maar goed, de zaken gaan best redelijk. Ja, er zijn inderdaad nog wat vreemdelingen die af en toe door de mazen van het net glippen, maar over het algemeen komt hier niet veel meer de tuin binnen. Nee, ik kan niet spreken over de tijden dat ik afwezig ben, heh? Dan zijn anderen verantwoordelijk en als het dan misgaat, kan ik dat ook niet helpen. In elk geval heb ik wel bereikt dat als ik hier lig of zit, er geen vreemdeling meer de tuin in komt. Gezag ja, dat straal ik uit en het werkt, en als u mij niet gelooft, kijk dan maar achter u. Ze staat daar dus al een tijdje en durft niet binnen te komen, ondanks dat u hier bent. Cera heet ze, niet? Ja, neem haar maar gauw mee naar huis, voordat ik op mijn vrije dag toch nog moet gaan optreden. Waarom? Wel, die Poort is namelijk ook van mij, dus eigenlijk is ze al in overtreding dus! Ze boft inderdaad dat ik mijn grenzen ken. En een beetje lui ben ik ook vandaag, dat klopt.



...................

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een knorrepot is het toch...maar ja...met artrose is dat ook wel een beetje voor te stellen. Arme Cera laat zich weer teveel op haar kop zitten. Misschien ook maar beter zo...voor je het weet krijgt ze een mep.

ina zei

Wat ligt hij er heerlijk ontspannen bij. Zo lijkt hij best lief, eigenlijk.