dinsdag 6 april 2010

Toch nog een (korte) Paaswandeling



Op tweede Paasdag konden wij toch nog een paaswandeling gaan maken met onze haarfabrieken. Dat wil zeggen, met Cera, Japekoppie en de Boez, want mevrouw Troy ging nog even terug naar bed en Oscar was nog niet verschenen.

Het was nog heerlijk stil op straat! Cera maakte er een beetje een verkenningtocht van maar dat gaf niet; iedereen was vrij om te doen en te laten wat ie wilde.

Zo bekeek Cera in de Parallelstraat de klimmogelijkheden en moest helaas deze klimstam afkeuren.






De Boez zette er flink de vaart in. Wij verdenken hem ervan dat hij eigenlijk liever met Oscar had willen spelen en zo gauw mogelijk terug wilde naar de Katbladstraat.




Cera controleerde ook nog een aantal vuilniszakken maar scheurde ze gelukkig niet open. Zij had immers al een flink Paasontbijt achter haar kiezen!



Wij hadden, omdat het zo stil was op straat, gedacht de langere route te lopen, dus tot aan het gevaarlijke water, dan een stukje de gracht langs en vervolgens de Katbladstraat weer in. Maar onze Boez dacht daar anders over. Naarmate we dichter bij het water kwamen, verdween zijn enthousiasme.




Terwijl Japekop en Cera een verkennersoverleg hadden, stond de Boez er angstig bij. Zo ver was hij nog nooit eerder van huis geweest!




En toen J'kop en Cera reeds de Parallelstraat waren uitgelopen en langs de gracht stonden te wachten, verstopte onze kleine held zich onder een struik...




Na veel geroep en gesmeek waagde de Boez zich eindelijk op de gracht, maar nadat hij een partij had staan janken en verschrikt om zich heen had gekeken, rende hij terug de Parallelstraat in. Daar ging hij verder met jengelen.

Japekop was ondertussen al verderop; hij was zelfs reeds de volgende hoek om geslagen en liep zodoende in de Katbladstraat. Cera wachtte netjes tot de Boez zou komen, maar wij besloten de weg terug te gaan met de kleine jengelaar. Wij vonden het namelijk toch niet aangenaam dat Boez zo angstig was en wilden hem niet langer op de proef stellen.

Cera liet ons niet in de steek en wandelde met ons mee terug. We gingen gezamenlijk door de Steeg van Storm.



Na de gracht was het Zooiplein een makkie voor de Boez; hij ging zomaar mee naar de glijbaan en de zandbak, maar bleef wel in de buurt van Cera. (Dit dus nadat hij reeds gedurende maanden zich niet meer op het Plein had durven wagen...)





Japekop had ons ondertussen weer gevonden en zette zijn verkenning voort. Vooral de zandbak bleek een interessant object te wezen....




Eindelijk weer vlakbij de redactie! En dus opluchting voor de Boez en tijd voor een partijtje rollebollen met Cera.

De Boez is, hebben wij vastgesteld, nog steeds niet toe aan het lopen van de lange route, en wij denken dat het beter is om hem deze niet meer op te dringen. Wij zullen hem in de toekomst alleen nog maar inzetten voor nieuws vergaren in de Kruidentuin, Hoftuin en Katbladstraat. Erg plaatselijk nieuws dus. Gelukkig hebben we nog andere, minder bange reporters voor het nieuws van iets verderop.

Geen opmerkingen: