woensdag 7 april 2010

Eerste hulp bij tuinieren.


Zodra het zonnetje doorkomt en de temperatuur aangenaam is, gaat mevrouw Katblad altijd in de geveltuin aan de slag. Snoeien, onkruid trekken en dooie plantjes weggooien dus. Zij wordt daarbij dan vaak "geholpen" door de aanwezige haarfabrieken. Ja, want dan wordt het erg gezellig bij de redactie; de voordeur open, soms ook het loket nog, en er gebeurt tenminste weer es wat, heh?
Oscar had veel belangstelling voor de vuilniszak, en controleerde of alles wat erin werd gestopt wel legaal was. Dat betekende dus dat hij er af en toe wat uit moest halen om het beter te kunnen zien. Erg fijn ja, dit soort hulp!


De Boez had andere interesses. Hij controleerde of er niet teveel dooie plantjes werden uitgetrokken, en of wat er achter bleef in de potten nog wel de moeite waard was. Zo kwam hij al spoedig met zijn snuit in een vers takje Nepeta terecht.



Ja, dat ruikt al goed, heh Boez? Maar erg verstandig als je eerst het plantje nog even groter laat groeien! Dan hebben we er straks ook nog wat aan, heh? Boez???



Nee, Boez dacht daar anders over. Wat je nu kan pakken, laat je niet staan tot later. Dus
rap trok hij een paar sprieten Kattenkruid uit de grond en begon er op te kauwen.


Cera was ondertussen ook nuttig bezig; zij scheidde het afval voor mevrouw Katblad.



De Boez raakte al gauw onder invloed en ging liggen fleppen op de tafel. Daarbij kreeg ook het puntje van zijn staart nog een wasbeurt.



Ga je lekker, Boez? Ja, Boez ging lekker. Er was niks meer met hem te beginnen....
Mevrouw Katblad ging maar weer door met het opruimwerk. Zo, wat een lekkere middag was het! Ja, genieten geblazen!



Toen de Boez uitgeflept was (en het Kattenkruid waarschijnlijk uit zijn systeem), besloot hij het restant van de plant te gaan bewaken. Ja, deze lekkernij was helemaal voor hem alleen en de anderen moest eraf blijven.
Wij hopen dat de plant nog de kans krijgt uit te groeien. Maar als het aan Boezelmans ligt, dan vrezen wij het ergste!

1 opmerking:

katja zei

Mijn nepeta cataria (wild kattenkruid)heb ik vorig jaar beschermd met een soort mandje van gaas, zodat de katten alleen de uitlopers te grazen konden nemen, nadat ze het jaar daarvoor de plant bijna vermoord hadden door hem zo plat te rollen dat ie onder de grond verdwenen was. Helaas zie ik dit jaar nog geen verse uitlopers, terwijl het toch een vaste plant zou moeten zijn. De nepeta faassenii loopt alweer flink uit gelukkig.