maandag 19 april 2010

Derde wiel.


Oscar had zich in de Kruidentuin verstopt voor Mini. Tenminste, dat was zijn plan. Maar Mini laat zich natuurlijk niet bedotten. Nee, daar is zij het meisje niet naar.



Nee, deze felle tante had hem allang in de gaten en wachtte alleen nog maar op het juiste moment. Want Mini is namelijk niet voor de poes!



Toch liet zij zich in eerste instantie even verrassen door de Os. Maar het kan ook zomaar zijn dat dat bij haar strategie hoorde. Os kwam namelijk niet eens in de buurt van Mini met zijn klauwtjes! En zagen wij Mini daar niet een beetje smalend lachen?


Vervolgens vloog Mini de Os aan. Eerst bleef zij nog op afstand, maar lang duurde dat niet.
De Boez keek toe op de achtergrond. Hij had geen zin in een confrontatie met Mini en liet de twee anderen rustig hun gang gaan.



Hoewel, rustig? Er werd van slagveld gewisseld; het stel dook de struiken in. Aan de fotograaf hadden ze geen boodschap. Dit gevecht was iets tussen hen twee en daar hadden wij niks mee te maken. Dan maar geen reportage in het Katblad!




Maar de fotograaf gaf niet op. Een echte schoonheidprijs zullen deze foto's niet winnen, maar er is tenminste duidelijk op te zien hoe wild het eraan toe ging, daar tussen die struiken en achter de bomen.



Het ging nog een hele tijd door, dat spel van de Os en Mini. Soms hoorden wij alleen het geruis in de struiken, andere keren kwamen ze beiden opeens tevoorschijn en werden er petsen uitgedeeld. Wel, we hebben in elk geval kunnen vaststellen dat beide haarfabrieken in uitstekende conditie verkeren en niet voor elkaar onder doen. Het spel bleef ook "netjes". Er werd niet gegrauwd of gesnauwd en er vielen geen gewonden.



De Boez bleef veilig langs de zijlijn; hij wilde niet het derde wiel aan de racefiets zijn. Of hij was gewoon lui, dat kan natuurlijk ook. En zo kunnen we eigenlijk nog wel een paar redenen bedenken waarom hij erbij was gaan liggen op het pad.
Wij gingen even later met Boez maar weer terug naar de redactie, Oscar kwam een half uur later, plofte neer op een stoel en lag vervolgens drie uur lang te slapen. Dit tot grote ergernis van de Boez....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Was het nou spelen of hadden ze ruzie? Soms is het natuurlijk ook een beetje een grijs gebied...

Mini staat in elk geval haar vrouwtje! Ben benieuwd hoe zij omgaat met Belle de SvB Franskat

puckypoes zei

Ik heb weer genoten met lezen hier en het ook weer aan anderen verteld hoe een leuke krant dit toch is.
Zal binnenkort ook eens wat insturen weer, is al lang terug maar ja....druk druk druk.
GROETJES, Nicolet en de 9 binnenkatjes + 3 buitenkatjes.