donderdag 15 april 2010

Kijk uit, Pincho!


Toen wij een sirene hoorden voorbij komen, gingen wij uiteraard direct achter het geluid aan. Natuurlijk, want mevrouw Katblad is weer helemaal opgeknapt!
En ja hoor, in de Kruidentuin vonden wij Bollewangen. Ondertussen had hij zijn sirene uitgezet en was erg ingewikkeld bezig.



Er was iets met dat bossage! BW klom er helemaal bovenop en inspecteerde zowat elk takje. Hij schonk niet eens aandacht aan de fotograaf!
Hee Pincho! Wat ben je daar aan het doen? BW (alias Pincho) reageerde niet. Veel te druk, heh?



Af en toe verdween de Pinch tussen de takken en kroop hij onder de struiken. En dan zagen wij hem dus niet meer. Vervolgens bleef hij wel een paar minuten uit zicht. Dan kwam hij weer tevoorschijn en ging door met het besnuffelen van de bovenkant (van de struiken dus, heh?).



En toen hij eindelijk, eindelijk klaar was met zijn belangrijke werk, volgde er natuurlijk een welgerichte markering.



Kaija lag iets verderop en hield de Pinch heus wel in de gaten! Maar ze maakte zich verder niet druk om hem.
Pincho (alias BW dus) stak uiteindelijk de gevaarlijke verkeersweg over. Hij bleef netjes aan de rand staan, liet een paar wielhuizen passeren en zette het toen op een lopen. Zijn sirene ging pas weer aan toen hij de overkant had bereikt.
De fotograaf vergat (oh, kijk uit Pinch!) een foto te nemen van de gevaarlijke oversteek. En Kaija sloot haar ogen maar weer.

1 opmerking:

Annemieke zei

Fijn dat u weer beter bent, Mw Katblad