zondag 18 april 2010

Slap ventje.


Terwijl wij even de Kruidentuin aan het inspecteren waren, zagen wij Thassos (de terraskat) van de overkant van de gevaarlijke verkeersweg aankomen. Gelukkig was er op dat moment geen verkeer, maar je houdt toch altijd je hart vast.
Thassos had de Boez eerder in de gaten dan Boez hem. Zo kwam het dat onze jongste verslaggever pas in laatste instantie de terraskat voor zich op zag doemen. En Boez kromp in elkaar.



Ja, want Thas had hem al eens eerder te grazen genomen, heh! En daarom ging Boez er ook direct maar bij liggen.
Thassos, die zich verheugd had op een meppartijtje, vond er gelijk helemaal niks meer aan. Nee, zo'n slap ventje dat onmiddellijk voor je in het stof kruipt, daar wil je niks mee te maken hebben, toch?
Dan is namelijk geen uitdaging meer.
En daar Thassos nog meer te doen had, ging hij er gelijk weer vandoor. Via de parallelstraat liep hij in rap tempo richting restaurant. Zeker weer dienst straks, Thas? Wel, we hopen voor je dat de gasten lekker op het terras gaan zitten en veel morsen, dan heb jij het weer lekker druk met opruimen!

5 opmerkingen:

ina zei

Volgens mij is de Boez heel wat slimmer dan veel mensen denken.

mevr. Katblad zei

Mee eens!

Wilma zei

Dat weet ik wel zeker Ina! Hij wordt hier regelmatig onderschat.

de redactie zei

Wie niet sterk is moet inderdaad slim zijn.
Maar Boez kiest wel erg vaak voor de gemakkelijkste weg.
Ook dat heeft natuurlijk weer zijn charme.

Wilma zei

Omdat hij niet van confrontaties houdt wil dat toch nog niet zeggen dat hij dom en slap is? Ik vind dat juist heel erg knap en slim van hem. Je ziet regelmatig dat andere katten niet weten hoe ze daar op moeten reageren en daardoor de aftocht blazen, terwijl ze toch iets heel anders van plan waren. Nee hoor Boez, ik vind je een toppertje en echt superslim door je vaak zo diplomatiek op te stellen!