zondag 11 april 2010

(Niet) klooien en zooien.


Het was gisteren een drukte van belang in de Hoftuin. Gedurende het half uurtje dat de fotograaf daar op een muurtje in het zonnetje zat, kwamen er nogal wat haarfabrieken langs. Ook Iwan meldde zich. Natuurlijk moest hij eerste een portie knuffels hebben, maar daarna ging hij lekker een potje lopen klooien en zooien.



Zijn huisgenote, de oude mevrouw Bonya, kwam ook een paar keer langs. Zij doet niet aan klooien en zooien maar houdt er constant flink de pas in. Geen wonder dat ze zo slank blijft! Wij zagen haar in korte tijd diverse keren passeren (ze liep van de ene Poort naar de andere), zonder even te pauzeren of een plantje te besnuffelen. Mochten wij haar bij haar thuis wel een aai geven, hierbuiten was dat uitgesloten en zeer ongewenst. Nee, als dame Bonya buiten loopt, is zij erg nerveus en opgewonden. Van po(e)seren voor de fotograaf was dan ook beslist geen sprake.

5 opmerkingen:

ina zei

Toen ik haar kwam ophalen na lange tijd kwam Bonya volgens mij uit het "luik" van Mio. Ik weet het niet helemaal zeker, maar eerst zag ik haar nergens en ineens liep ze voor Mio's deur. Zij zorgt wel voor zichzelf en ik denk niet dat Mio veel te vertellen heeft als Bonya bij haar op bezoek is. Ach, zo krijgt Mio een koekje van eigen deeg, zullen we maar denken.

de redactie zei

Mio slaapt veel overdag (net als zijn mens). En 's nachts is Mio vaak buiten, zijn mens werkt dan!
Wij zagen trouwens de oude dame ook nog enige tijd voor uw voordeur zitten, en later onder een bankje. Misschien moet u wel een touwtje voor haar uit de brievenbus hangen?

ina zei

Of haar een stokje meegeven om aan te bellen..

Wilma zei

Een stokje! Een stokje van een meter of twee zult u bedoelen, want zelfs mevrouw Katblad moet ervoor op haar tenen staan om bij u aan te bellen!
Waarom niet gewoon een cat flap in de voordeur, of in de muur naast de voordeur?

Annemieke zei

Ja, die bel zit HOOG!
Bonya is inderdaad slank en zeer actief - maar thuis heel lief en aanhalig. Iwan is wat minder actief, maar een goede knuffelbeer is natuurlijk wat dikker :)