zaterdag 17 april 2010

Kort nieuws.

Vanmiddag kwam Mini de Poort van de Hoftuin uitwandelen. Met triomfantelijke blik. In de verte hoorden wij het uitzinnig geblaf van een borderliner.
x
Vanavond hoorden wij de sirene van BW weer. En inderdaad, hij kwam in rap tempo door de Katbladstraat.
x
Trouwens, in het dierenasiel Leiden logeren twee moederpoezen met hun kittens (van 4 en 5 weken oud ongeveer). De moeders werden zwanger op straat gevonden en bevielen in het dierenasiel. Moeders en kittens maken het goed.
x
De kleine rooie zit nog steeds in het asiel; vanwege zijn bekken heeft hij zgn. "hokrust". Nadere berichten over hem volgen nog.

4 opmerkingen:

ina zei

Was het toch Mini! Ik kon me al niet voorstellen dat Lotje het deed, zij gaat niet vaak die kant op.

Wilma zei

Hebben ze in Leiden geen pleeggezinnen voor moederpoezen met kittens?

katja zei

Ja, dat heb je al vaker gevraagd... De pleeggezinnen worden meestal ingezet voor de minder sociale moeders met kittens en als de moeders echt schuw zijn worden de jongen zodra het enigszins kan soms bij een nest van een socialere moeder gezet. En de moederloze kittens worden natuurlijk ook bij een pleeggezin gezet. Verder krijgen de moeders met kittens in het asiel heel veel aandacht van personeel en vaste vrijwilligers en hebben ze zodra het kan de beschikking over een kamertje met krabpalen, kussens en veel speelgoed.
Misschien hebben jullie bij 'jouw' asiel meer pleeggezinnen (of minder kittens, maar dat zal wel niet) ???

Wilma zei

Klopt! "Mijn" asiel heeft gelukkig de beschikking over veel pleeggezinnen. Daar groeien nooit kittens op. Maar het personeel en de vrijwilligers hebben ook veel te weinig tijd om kittens te socialiseren. De tijd die er is, buiten de normale dagelijkse werkzaamheden, gaat naar de "oudere" katten die gesocialiseerd moeten worden.