maandag 26 april 2010

Boze bui.


Wij waren even op bezoek in de Hoftuin, maar kregen al gelijk in de gaten dat daar een vijandige sfeer heerste. En dat lag dan niet aan het feit dat hier de partij Hof is Vol actief is (of behoort te zijn), maar eerder aan de stemming van Panda. Nee, Panda was niet in goede doen. Hij liep wat heen en weer door de tuin te schelden, en toen Mio (in de deuropening op bovenstaande foto) net naar buiten wilde stappen, kreeg die ook de volle laag. Mio, die ook beslist geen doetje is, bleef zowaar geschrokken stilstaan en besloot te wachten met de tuin te betreden tot het stuk chagrijn opgedonderd was.
Panda duvelde inderdaad weer snel op, want hij had namelijk de Boez aan zien komen. Gelukkig had die al snel in de gaten dat Panda niet in een vriendelijke bui was,


en dus ging hij op zijn rug liggen.
Panda, die net een paar meppen wilde uitdelen, wist zich echter geen raad met zo'n dweilende tegenstander, draaide zich om en ging op zoek naar ander vertier.



Eerst kreeg Mio (die zich ondertussen voorzichtig en op zijn hoede door de tuin bewoog) een flinke grauw en snauw. Even dachten we dat Panda alsnog Mio zou gaan lastigvallen, maar toen ontdekte Panda Cera, en zij was natuurlijk een nog dankbaarder slachtoffer.
Voordat we het wisten, had Panda haar door de (verkeerde) Poort heengemept.



En daar bleef Panda staan, zodat Cera niet terug de tuin in kon.
Waar was zij trouwens gebleven? De fotograaf ging een kijkje nemen en blies stiekem hard in de richting van het stuk chagrijn, dat er direct snel vandoor ging. "Stom Wijf", hoorden wij hem nog roepen, maar de Poort was tenminste weer "vrij".



De Boez kwam ook even met zijn neus om de hoek om te zien waar zijn vriendinnetje was gebleven. Wij ontdekten haar onder een wielhuis. Cera! We hebben Panda weggejaagd! Ga je mee naar huis?



Wel, Cera wilde best mee, maar er was nog een ander die onze stem had gehoord. Inderdaad, Iwan. En hij moest nodig even aan ons kwijt dat hij het erg zwaar had, veel aandacht tekort kwam en dat mevrouw Katblad de aangewezen persoon was om daar iets aan te doen. Nou Iwan, mevr. Katblad heeft nu even geen tijd voor jou! Je kunt precies 1 aai krijgen, maar dan willen we graag Cera onder dat wielhuis vandaan hebben. Nee, wij laten haar echt niet hier (in vreemd gebied) achter!
Toen Iwan vervolgens zeer teleurgesteld was afgedropen, duurde het nog een minuut of 5 voor Cera besloot dat het veilig was. Ze stormde daarop langs ons heen de Poort en de tuin door, en verdween door de andere Poort naar de redactie.


Middenin de Hoftuin had mevrouw Troy inmiddels plaatsgenomen onder een stoel, maar toen wij langskwamen, besloot zij zonder dralen om ons te volgen naar huis.
Wel, het was dus een zeer rommelig bezoekje geworden, dankzij de boze bui van Panda. Wij hopen hem de volgende keer in een betere bui aan te treffen, of achter glas...

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Waarom zo'n vervelende bui? Het was best mooi weer! En het is weer lente, ook. Alles gaat weer bloeien. Heeft Panda misschien hooikoorts?

de fotograaf zei

Erg veel werk te doen in de tuin en zijn broer was 'm weer eens gesmeerd, dus hij stond er helemaal alleen voor. Misschien daarom....

Annemieke zei

Nou - het wordt allemaal niet makkelijker van zulk gedrag! Maar ik kan me voorstellen dat het hem wat te veel werd met al dat werk dat nog moest gebeuren...in zun uppie...terwijl hij ook lekker in de zon had kunnen luieren.

ina zei

Ik kwam Panda ook pas tegen in de Hoftuin, toen keek hij inderdaad niet vrolijk. Hij wilde ook absoluut geen aandacht van mij. Hij keek alsof hij wilde zeggen: Ga toch weg, mens!