donderdag 8 april 2010

Nieuwe bolle wangetjes???


Daar opeens kwam de kleine, nieuwe Rooie alweer bij ons langs! De fotograaf zat net met visite aan de koffie, maar liet het bezoek dus mooi in de steek. Ja, want het is erg belangrijk om langskomende, vreemde (nog niet in kaart gebrachte) haarfabrieken vast te leggen; je weet maar nooit wanneer en of hij/zij weer eens langs komt, heh? En we hadden bovendien nog geen fatsoenlijke foto's van deze kleine (die overigens lekker aan het groeien is en we dus niet zo lang meer "klein" kunnen blijven noemen).



Wel, de rooie kwam zomaar af op ons poes-poes-geroep, en toonde veel belangstelling voor Oscar, die net weer eens zat uit te rusten op onze buitentafel. Wij mochten de vreemdeling zelfs heel even aaien en kregen een kopje! We voelden ons erg vereerd.
En toen draaide de kleine zich om en kregen wij het volle zicht op het gebied onder de staart. En wat zagen wij? HET IS EEN HIJ! Jazeker! Twee flinke, witte bitterballen waren duidelijk waarneembaar en dus kunnen we er niet omheen: het is een ventje, en (nog) niet "geholpen" dus. Wel, nu snappen wij ook waarom dit kereltje zo gedreven door de hele buurt wandelt. Lekker bezig aan zijn territorium natuurlijk, en misschien zelfs al wel op zoek naar een lekker wijffie? Het zou ons niks verbazen.



Oscar wilde er het zijne van weten, en in elk geval kennis maken met de nieuwe Rooie. Enthousiast dribbelde hij op de Rooie af. Ja, staart recht omhoog dus!


De kennismaking verliep goed maar duurde erg kort. Na het neus-neuscontact ging het stel direct uitelkaar. De nieuwe Rooie verdween in de richting van de Kruidentuin en Oscar klom weer op de tafel.
De fotograaf ging toen maar terug naar het bezoek, en gelukkig was de koffie nog net niet koud.
Hoelang zou het eigenlijk gaan duren voordat de wangetjes van de nieuwe Rooie gaan uitdijen? Bol worden dus? Hopelijk gaat dat er niet van komen! Nog een Bolle Wangen in de buurt? Wij weten niet of onze haarfabrieken (en hun mensen) dat gaan trekken......

3 opmerkingen:

katja zei

Als je net dit stukje hebt gelezen en je ziet dan eronder de titel van het vorige stuk, dan krijg je (ik tenminste) hele andere associaties met "Weghalen, die zooi!".

de redactie zei

Hahaha!
(U moet trouwens ook van onder naar boven lezen, heh?!)

Wilma zei

Ahhhh, 't is wel een snoepie hoor!