maandag 5 april 2010

Knappe jongen.


Oscar:
Nee, u hoeft niet bezorgd te zijn, ik val er heus niet in. Bovendien heb ik dit al eerder zo gedaan. Het water in deze Hofvijver is namelijk overheerlijk en daarom heb ik geleerd hoe ik ervan kan drinken zonder dat ik van dat groene spul binnen krijg.



Ik zal het u voordoen. Kijk. Je zorgt eerste dat je er stevig bijstaat. Op de rand, dat wel, maar de rest van je poten moeten goed geaard zijn. Zodat je niet in het water dondert, inderdaad. Dan ga je met een voorpoot roeren in het water. Ja, om dat groene spul opzij te schuiven dus. Kunt u het goed zien zo?



En als dat groene spul opzij geschoven is, kun je gaan drinken. Lebberen zo u wilt, ja. Nee, het geeft niks als je voorpoot daarbij in het water blijft hangen. Staat nog stoer ook, heh? Daarom. Je kunt deze handeling op verschillenden plaatsen herhalen. Als je maar zorgt dat je stevig staat.



Heeft u het goed kunnen zien? Nee, het is niet erg om van dat groene spul op je poot te hebben. Valt er straks vanzelf weer af. Wilt u het ook een keer proberen? Nee?



Dan ga ik zelf nog even. Erg lekker water, ja. Nee, ik zou u niet aanraden dit de Boez te leren. Ik ben namelijk bang dat hij hier een beetje te onbezonnen voor is. Het vereist opperste concentratie en...... nou ja, u weet hoe hij is heh? Nee, de Boez kan zich beter houden bij de waterbak op uw tafel. Of uit de teil hier verderop inderdaad. Want om daar in te vallen moet je wel een erg knappe jongen zijn, niet?

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Dat doet Oscar knap! De Boez kan er inderdaad nog wat van leren, maar ik betwijfel of dat wat gaat worden. Leren lijkt niet Boez' sterkste kant namelijk - gezien de hommels...en de herhaaldelijke vallen in de hofvijver...

ina zei

Tjonge Os, wat ben jij een acrobaat!