vrijdag 9 april 2010

Net pauze....


Sinds het terras van DOK2 weer is geopend, zien wij Thassos ook weer wat vaker. Blijkbaar heeft hij zijn baan als seizoenhulp weer teruggekregen, al hebben wij hem alleen nog maar slapend op het terras aangetroffen. Maar waarschijnlijk is dat omdat hij dan net op dat moment pauze heeft (of zoiets).



In elk geval reageerde hij erg vermoeid toen wij hem (per ongeluk) wakker maakten. Ja, hij wilde best wel even geaaid worden, maar niet te heftig want de stoel waarop hij lag wiebelde een beetje. Voorzichtig aan dus maar, heh?



Ja, hij had al gegeten dus dat was dik in orde. Ach, hij krijgt als seizoensarbeider bij het restaurant natuurlijk regelmatig een kleinigheid toegeschoven, heh? Ja, dat begint al 's ochtends vroeg. Hij is dan altijd op tijd aanwezig, maar de mensen die hem zijn loon geven (in de vorm van een hapje) zijn meestal wat aan de late kant. In zijn ogen dus, ja. Maar goed, met sommige dingen valt best wel te leven. Nee, er komt nog niet zoveel publiek op het terras (nog een beetje frisjes vinden ze, ja) dus veel op te ruimen valt er nog niet. Daarom probeert Thas dan ook regelmatig om 's avonds ook binnen in de bediening te mogen werken, maar dat wordt niet altijd op prijs gesteld. Nee, soms wordt hij snel en beslist de tent uitgegooid en Thassos vindt dat je niet zo met je personeel om mag gaan.


Maar goed, nu zijn we wel weer uitgepraat heh? Ja, er moet nodig verder geslapen worden want misschien wordt het vanavond nog wel druk en dan moet je klaarwakker en alert zijn, niet? Ja Thas, zo is het maar net. We zullen je maar verder met rust laten. En voor jou (en ook voor onszelf natuurlijk) hopen we dat het een mooi, zonnig seizoen zal gaan worden. Met goed terrasweer dus, ja! Welterusten Thas!

2 opmerkingen:

katja zei

Heeft hij zijn ogen eigenlijk wel open gehad tijdens uw bezoek?

mevr. Katblad zei

Wel, nu wij daar nog even over nadenken, ehh...., nee!