vrijdag 30 april 2010

Geen bezoek boven (1)


Het was weer zo'n mooie dag, maar behalve Cera zagen wij geen enkele reporter op straat. En daar het beslist geen pauze was, gingen we maar eens controleren waar iedereen zat.
Wel, tot onze grote verbazing zat Os bij ons boven in de slaapkamer. Jawel, verboden gebied voor hem, maar blijkbaar had de Boez hem uitgenodigd zonder eerst toestemming aan mevrouw Katblad te vragen, en Os was op de uitnodiging in gegaan. Wij verzochten Os echter onmiddellijk de trap af te dalen, want aan de regel "geen bezoek boven" willen wij graag vasthouden. Maar Os had helemaal geen zin om zich te laten sturen, had bovendien net ontdekt dat het raam openstond en sprong naar buiten. Nou, daar waren we mooi klaar mee!



Jouw schuld Boez! Ga hem maar achterna en haal hem svp snel terug!
De Boez twijfelde even, maar sprong toen ook het dakje op. Wij vreesden echter dat hij dat niet deed om zijn vriendje terug te halen....



Japekoppie lag zich te wassen op een stoel. Nee, hij was niet van plan om zich ook maar ergens mee te bemoeien. Ja, hij had een vroege pauze genomen omdat de zon wat fel was, en bovendien had hij recht op extra pauze vanwege iets onduidelijks.


Mevrouw Troy was ook niet van plan zich druk te maken om zo iemand als Oscar. Nee, zij had het al lang geleden opgegeven; Os was toch nooit tegen te houden en je kunt je energie dan beter bewaren voor andere zaken. Zoals je middagdutje inderdaad.



De vriendjes gingen zooien en klooien op het dak van de buurvrouw. Nee, ze kwamen nu niet naar binnen, misschien wel later. Of niet. En daar konden we het mee doen.
x
Wel, de jongens kwamen inderdaad later gewoon via de trap weer naar beneden. Daarop heeft mevrouw Katblad het slaapkamerraam maar gesloten. Voor het geval.

1 opmerking:

ina zei

Kijk ze daar nou lekker onschuldig zitten te genieten met z'n tweeen.