dinsdag 10 maart 2009

We raken nooit uitgestudeerd.


Af en toe moet er even gecontroleerd worden of iedereen wel veilig binnen is. Vooral als de hoofdredacteur de deur uit moet en wat langere tijd denkt weg te blijven. Dus worden de slaapplekken bezocht. En er wordt geteld.
Dit zijn er twee. Mevrouw Troy is diep in slaap. De kleine Boez ligt weliswaar op bed maar ziet er niet echt vermoeid uit. Even in de gaten houden dus.



Ha, nr. 3 Japekop ligt ook te slapen. Hoe kan het anders na al die dakcontroles. Ja, soms kan J. een harde werker zijn. En dan heeft hij natuurlijk zijn rust verdiend.



Zeg uh, niet te actief worden s.v.p.! De hoofdredacteur gaat zo weg dus het lijkt ons beter dat je gewoon nog effe gaat slapen. Dan kun je ook geen narigheid veroorzaken heh?




Nu maar terug naar beneden en de deur uit. Maar wat is dat? Een nummer 4? Ja hoor, bovenaan de trap ligt Cera. Zeker weer hier binnen geglipt in een onbewaakt moment.



Ach, klein poezenmeisje. Waarom kom je steeds bij ons binnen? Je bent een schatje, dat wel, maar je woont in een ander huis en moet nu weer gaan. Ja, want wij gaan een poosje weg en straks wil je weer naar je eigen mensen en dan zit je hier opgesloten!
Cera heeft geen zin om de redactie te verlaten want ze lag daar zo lekker. Maar ja. We zetten haar toch maar weer buiten de deur. Voordat ze zich naar buiten laat dirigeren, doet ze nog even een plasje op onze bak. Nou, vooruit dan maar. We scheppen wel weer een keertje extra.... Gelukkig maken de drie anderen geen bezwaar tegen haar toiletgebruik. Wat is het eigenlijk in Cera dat maakt dat ze zomaar in ons huis geaccepteerd wordt door de anderen? Ach, wat weten wij eigenlijk weinig van hen. We raken nooit uitgestudeerd op dat kattenvolk!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ze zijn zo lief als ze slapen! En inderdaad wonderbaarlijk dat Cera gewoon in huis mag slapen. Die van ons tolereren geen buurkatten in de buurt, laat staan in huis.

marian zei

Ik denk dat Cera overleg heeft gepleegd met de rest van de redactie en heeft uitgelegd dat ze het erg gezellig vindt. En verder is het zo, dat de kat jou kiest en niet andersom!