donderdag 12 maart 2009

Prik en manicure.


De peettante van de Boez heeft zelf ook twee haarfabrieken. Ja, we hebben al eens eerder over hen bericht. Ze heten Bommel en Luna. Bommel is een heer van stand, meent hij zelf. En peettante trouwens ook. Maar zelfs heren van stand moeten af en toe voor een APK naar de dierenarts, daar helpt geen lief moedertje aan! Omdat peettante's fiets een poosje geleden gestolen is en haar reserve-exemplaar geen goede bagagedrager heeft, en daar Bommel toch wel een zwaargewicht genoemd kan worden (sorry Heer Bommel!), gingen wij met de redactie-auto naar dierenarts Saskia. Bommel was daar uiteraard tegen en liet dat onderweg dan ook merken. We lieten de radio maar uit....

Eerst moest er gekeken worden naar wat kleine wondjes op Bommels kop. Veroorzaakt door de meppen die hij zo af en toe van zijn concubine Luna krijgt of allergie? Peettante moet het maar even in de gaten houden. Als de wondjes snel genezen, waren het de petsen van Luna. En anders dus wellicht een voedselallergie.



Ja, het gebit is ook belangrijk, en zeker bij heren van stand. Gelukkig zag het er allemaal goed uit. Houden zo, Bommel!



Even naar hart en longen luisteren. Nou, het bonkte behoorlijk snel daarbinnen! Maar dat was een beetje nervositeit en even later was het alweer een stuk rustiger. Ja, het is niet niks, zo'n APK! Je kunt er behoorlijk van in de stress schieten! Maar Bommel is erg gevoelig voor de kalmerende werking van een aai en een kattensnoepje. Dus werden die middelen veelvuldig toegepast. Zo werd het nog een soort van gezellig ook, voor Bommel dus.



Goed zo Bommel, je bent afgevallen! Ja, dat was nodig want Bommel heeft suikerziekte gehad en dat moet niet terugkomen, heh? Saskia is tevreden en peettante ook.



Nog even een prikje want dat hoort er nu eenmaal bij. Zo gebeurd en geen centje pijn. Waren we nu klaar?



Nee, eerst nog wat lekkers. Niet teveel natuurlijk, want anders zitten die pondjes er zo weer bij!
Goed, nu naar huis dan maar?
Ach, bijna vergeten! De manicure! Ja, de nageltjes moeten nog even geknipt. Bommel is een binnenkat en dus slijten zijn nagels niet mooi af maar worden af en toe te scherp. En dan moeten ze dus geknipt worden. Maar nagels knippen vindt Bommel vreselijk vervelend, en daarom gaat hij even in de houdgreep. Gelukkig zijn er handen genoeg.



Het knippen ging snel, maar Bommel protesteerde hevig. Het is de eerste keer dat wij Bommel horen grommen en grauwen.
De APK werd met de manicure prachtig afgerond en hij mocht zijn mand weer in. Zo, weer klaar voor een jaar; even afkloppen natuurlijk heh!
Peettante kreeg nog pipetjes mee voor in de nek. Ja, tegen vlooien en wormen tegelijk. Wij kenden die pipetjes nog niet! Nee, wij doen het altijd met een pilletje erbij....
Tja, zo heeft elke dierenarts weer haar/zijn eigen voorkeuren!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Namens Bommel hartelijk dank voor de prachtige reportage! Op zachte pootjes trippelt hij nu door het huis.

Annemieke zei

Bommel is een mooie kat van stand! Gelukkig voor hem dat de APK weer achter de rug is en dat alles OK was.

Anoniem zei

Mooi zo, dat is ook weer achter de rug. En dit keer zonder bijzonderheden. Gefeliciteerd Bommel en Marian!

Anoniem zei

Goed zo lieve Bommel!!Goed gedaan hoor!! knuf Em