maandag 9 maart 2009

Administratie bijwerken...


Nee, het weer is niet top de laatste dagen. Erg koude wind en daar houden katten dus niet zo van. Veel mensen trouwens ook niet, maar dat terzijde.
In elk geval kon Japekop, vond hij, in dit weer niet op pad voor een reportage. Hij zat bij het poezenloket om in geval van windstoten direct weer naar binnen te kunnen. Zogenaamd de administratie bijwerken zeker! Nou, daar trappen wij niet in. Dus we gaven Japekop een duw en geboden hem met ons mee te gaan. Hoe konden wij nu een verhaal voor de krant maken als hij zijn best daar niet voor wilde doen? Of was hij soms bereid zijn loon (blikje gourmet) in te leveren? Nee? Mee dan en aan het werk!!



Wij liepen de Hoftuin in omdat het daar doorgaans wat minder hard waait. Ja, wij houden wel degenlijk rekening met ons personeel! Maar als u deze krant al wat langer leest, wist u dat natuurlijk al.
Wij waren daar in de tuin echter niet alleen. Nee, een trouw lid van de partij "Hof is Vol" zat op wacht. Het verhaal kon beginnen.



Ja hoor! Panda heeft al direct in de gaten dat er een illegaal de Poort door is gekomen. En Panda maakt graag korte metten met illegalen, maar ook dat wist u al. Japekop heeft natuurlijk niks door en kuiert naar het Rozenpoortje. Panda nadert.....




Het Rozenpoortje is natuurlijk nu nog kaal, maar met een beetje geluk kunnen wij u in de zomer wat meer kleur laten zien. Als de rozen bloeien dus. Maar Japekop is daar heus niet mee bezig. Met wel of niet bloeiende rozen dus. Wat hij daar wel zoekt, weten wij niet. Wij wachten gewoon op de confrontatie tussen hem en Panda. Waar blijft Panda trouwens?



Ah, daar is hij. Japekop heeft hem in de gaten gekregen. Als het goed is, draait deze ontmoeting uit op een flinke meppartij. Aan Panda zal het in elk geval niet liggen. We kijken snel naar de volgende foto.




Zo! Wat een blik van onze Japekop! Daar lusten de honden toch geen brood van heh? Panda begint zijn "donderop-lied" en wij houden ons hart vast. Maar Panda's stem stokt. Is hij zijn tekst vergeten of de melodie? Nee, Japekop heeft hem duidelijk gemaakt dat hij onmiddellijk moet stoppen met dat gejank. En dat er geen sprake is van opdonderen. Nee, Japekop was nog niet klaar met zijn ronde en beroept zich op zijn recht van overpad. En daar heeft Panda geen antwoord op!




Panda loopt verslagen weg. Japekop kijkt nog steeds zeer verstoord. Maar dat doet hij wel meer dus dat verbaast ons niets. Was dat nou alles? Geen sappige details meer?



Japekop maakt zijn ronde af. Daar is niks spannends aan verder. Wij vrezen dat ons nieuws van vandaag hier alweer eindigt.




Panda zit er wat verslagen bij. Wat moet hij straks aan zijn partijleider (Rooie Gijs) vertellen? Dat hij gefaald heeft? Dat er weer een vreemdeling heeft lopen snuffelen in hun tuin? Of zou Panda gewoon helemaal geen verslag uitbrengen uit schaamte? Het hele geval verzwijgen dus? Wij hopen in dat geval voor hem dat Rooie Gijs op dit moment ergens ligt te slapen en niets van deze gebeurtenis heeft gezien....




Om Panda te pesten, markeert Japekop nog even een lavendelstruik. Zo, die zit. Flinke jongen, hoor! Japekop vertrekt door de Poort. Zeker klaar met zijn ronde?



Panda wil zeker weten dat Japekop de tuin heeft verlaten en gaat naar de Poortwachtersplek.
U weet wel, onder een struikje vlak om de hoek van de Poort.



Ach, wat een verrassing nu! Daar komt net onze Boez aangelopen! Beide jongens schrikken van deze onverwachte ontmoeting! Wij trouwens ook. Komt er nu toch nog een meppartij? Net waren wij nog in voor een beetje geknok, maar nu dus niet meer. Nee, de Boez heeft nog geen vecht-ervaring en van Panda weten wij dat hij aardige petsen kan uitdelen. Wij houden ons Boezschje liever nog even heel. Maar ja, u weet het heh? Ingrijpen mag niet. De natuur moet zijn gang kunnen gaan. Wij wachten dus vol spanning af wat er gaat gebeuren......



De Boez kiest zo te zien eieren voor zijn geld. Dat komt mooi uit want wij zijn ondertussen wel aan een kopje koffie toe. Bovendien dachten wij wat spettertjes te voelen....



Nou, dat valt weer mee Panda! Kun je straks tegen Rooie Gijs zeggen: Ik heb goed en slecht nieuws! En dan maar hopen dat Gijs je je missertje vergeeft!
We lopen achter de Boez aan, de Poort uit. Waar zou Japekop zitten? Administratie bijwerken? Puh!

Geen opmerkingen: