maandag 23 maart 2009

Boez gaat los! (deel 2)


Nee, de Boez heeft het vogelhuisje niet bereikt. En hij daalde bovendien met gemak weer de stam af. Het zou pas problematisch geworden zijn als hij een zijtak had bereikt, maar de bomen zijn een aantal jaren geleden flink gesnoeid dus die takken zitten enorm hoog. Wij zijn blij dat wij niet de brandweer hoeven te bellen.
Waarom de Boez uit de boom kwam? Wel, Cera kwam langs en liep de Kruidentuin in. En de Boez wilde natuurlijk met haar mee, heh?



Ach, wat schattig nu weer. Samen op de stoel en even overleggen. Gaan we verkennen, zooien of klooien? (Zie vorige berichten voor de betekenis van deze woorden.) Ze beslissen om te gaan zooien.



Nou, welke kant dan op? We zien wel. Cera kent deze tuin al goed maar de Boez is hier nog niet zo vaak geweest. Voor hem valt er dus nog veel te ontdekken.



Nee Boez, Jaya knipoogt niet. Ze heeft nog maar 1 oog. Maar daar kan ze uitstekend mee zien en er valt met haar dus niet te spotten! Jaya heeft de wachtdienst vandaag dus blijf maar bij haar uit de buurt!



Cera en de Boez klimmen wat, snuffelen wat en vermaken zich prima. Dan ziet de Boez weer een boom. Nou, huppa dan maar weer! Maar deze keer blijft het bij een zielige poging. Volgens ons slooft hij zich gewoon een beetje uit. Voor Cera dus ja.






Japekop, vroeger een goede boomklimmer maar nu meer dakspecialist, schenkt geen aandacht aan de uitsloverij van de Boez. Hij was net aan zijn verkenningsronde begonnen en wenst daarbij niet gestoord te worden. Nee, verkennen is serieus werk en daar heb je al je aandacht bij nodig. En Japekop is perfectionist wat dat betreft. Je wordt dan ook niet zomaar Verkenner A, heh?



Op weg terug naar de redactie komt er opeens een blafbeest over de straat aangedribbeld. Het is een brutaal dingetje en er komt een schril en schel geluid uit zijn bekkie. De Boez schrikt ervan en krimpt in elkaar. Het straatleven zit vol verrassingen!
De Boez is echter nog niet klaar met buitenspelen. Dus als we bij de redactie zijn aangekomen, steekt hij de straat over en gaat hij weer de Poort door naar de Hoftuin.



Ach, daar is Japekop ook weer. Nog steeds op zijn verkenningsronde dus. En nu wordt hij weer door de Boez uit zijn concentratie gehaald!



Het valt ook niet mee om Verkenner A te zijn. Gelukkig herstelt Japekop zich snel en vervolgt hij zijn route. De Boez gaat even bedenken wat hij nu weer zal gaan doen. Hij kijkt om zich heen en springt dan van het muurtje.



In deze tijd van het jaar verschijnt er weer allemaal nieuw groen in de tuin en staan de eerste planten in bloei. En al deze planten zijn nieuw voor de jonge Boez. Het leven is een feest!


Interessant, die grote bladeren! Wat zou daar allemaal tussen kunnen zitten? De Boez gaat op onderzoek uit.
De lucht betrekt en er komt een koude bries op. Wij houden het voor gezien. Boez mag wat ons betreft nog wel even verder wroeten, maar zal dat dan zonder ons gezelschap moeten doen. Ondertussen kent hij de weg naar huis goed en we kunnen hem dus met gerust hart achterlaten.
Als we thuis zijn, komt echter snel daarna ook de Boez via het poezenloket de redactie binnen. Toch niet zo leuk daar in je eentje? Het was een lange, vermoeiende dag! Japekop meldt zich even later ook. Weer minstens een uur te vroeg en toch weer zeuren om eten heh? De Boez is toe aan een dutje. De batterij van onze camera moet nodig opgeladen worden.....

Geen opmerkingen: