maandag 2 maart 2009

Voorjaarskat?


Ach, wie hebben we daar? Jawel, het is Bobo. Woont aan het eind van de katbladstraat, vlakbij het gevaarlijke water. We zijn blij om Bobo weer eens te zien!


Bobo:
Wat ik hier doe? Ik wacht op het voorjaar. Ja, ik heb gehoord dat dat eraan komt dus ik dacht dat ik maar even buiten moest gaan zitten - ja, een beetje hoog inderdaad - want dan zie ik het voorjaar misschien wel de straat inkomen. Heeft u al iets gezien? Misschien een klein vleugje ervan? Nee? Ik ook niet. En ik zit hier al een tijdje dus ik kan het echt niet gemist hebben. Nee, als er wat de straat in was gekomen, had ik het gezien, dat kan ik u wel verzekeren.



Ja, ik kijk regelmatig naar links en naar rechts, voor het geval het net van de andere kant komt.
Ik verlang erg naar het voorjaar ja, maar weet helaas niet hoe het eruit ziet. Dat maakt het wel ingewikkeld inderdaad. Ik dacht net, toen de zon even scheen ja: nu komt het eraan. Ja, het werd iets warmer en ik rook iets vreemds. Iets van bloemengeur ja, maar het was ook zo weer verdwenen ook. Het kan natuurlijk zijn dat het voorjaar onze straat is voorbij gelopen. Ja, dat zou erg jammer zijn. Maar het kan ook zijn dat het even opgehouden wordt, en in dat geval komt het dus gewoon iets later.



Maar ik blijf het in de gaten houden. Ja, ik kijk ook regelmatig of het niet over het dak komt, dat weet je natuurlijk nooit. Alles is mogelijk ja, dus hou ik hier alle kanten in de gaten. En als het vandaag niet komt, komt het misschien morgen wel, heh? Ja, ik hoop dat het niet al te lang meer duurt, want het is nog behoorlijk koud hier. Ik bedoel als je wat hoger zit inderdaad. Misschien wacht het voorjaar wel op wat warmer weer, dat zou ook nog kunnen. In elk geval ben ik blij dat ik u weer even gezien heb. En gesproken ja. Heeft u nog nieuws uit de straat voor mij? Nee? Echt veel gebeurt er niet heh? Nee, ook daarom al is het hoog tijd dat het voorjaar komt. Ja, ik hou het voor u in de gaten, dat beloof ik u.

Geen opmerkingen: