dinsdag 3 maart 2009

Ingesloten in vijandig gebied, deel 2 (slot)


Waar waren we ook alweer gebleven? O ja. We waren ingesloten door de leden van de partij "Hof is Vol", en dat waren dus Panda, Rooie Gijs en Harremans. De Boez leek helemaal niet bang, maar rende toch niet zo vrolijk en onbevangen rond in de Hoftuin als de eerste keer dat we hier waren. Nee, toen was hij met Iwan en zaten die andere jongens binnen of op een dak ofzo.
Dit was andere koek.



Je kon duidelijk zien dat Boez zijn ogen goed gebruikte. Niet alleen om te verkennen, maar ook om die gevaarlijke jongens goed in de gaten te houden. We prezen de kleine om zijn moed.



Harremans volgde de Boez nauwgezet met zijn ogen. Niets ontging hem. We vroegen ons af waar Har op zat te wachten. Want dat hij niet zo rustig zou blijven zitten, dat wisten we best wel.




Opeens stond Rooie Gijs op en liep richting Poort. Het was overduidelijk dat hij op mevrouw Troy afging. Dat was een tegenvaller voor ons, want T. Troy is altijd bereid in noodsituaties van haar gezin op te treden. Maar nu liep zij zelf gevaar! Gelukkig zagen wij hoe mevrouw Troy zich, toen Rooie Gijs naderde, verwijderde van de Poort richting poezenloket. Zij was tenminste veilig en dat was een hele geruststelling voor ons. Maar onze rugdekking was dus wel weg! Rooie Gijs had de zaak slim aangepakt dus.



De Boez snuffelde door maar bleef op zijn hoede. Op dat moment had hij een extra paar ogen goed kunnen gebruiken. Wij bleven natuurlijk bij hem in de buurt. Alsof dat enig nut zou hebben.....




Boez blijft goed opletten. Maar misschien moet hij Harremans juist niet zo vaak in de ogen kijken? Zou dat "steeds kijken" niet Harreman's agressie opwekken?



Boez snuffelt nog even aan een plantje.
Maar dan gaat alles opeens heel erg snel....



Harrmans heeft zich opgericht en springt op de Boez af. Boez uit een kreet en neemt de benen. Op hetzelfde moment komt Panda overeind en komt ook in galop naderbij. Wij houden ons hart vast. Het is namelijk heel erg snel aan het kloppen. Zie je wel! Nu loopt het toch nog uit de hand! We hadden hier niet moeten komen vandaag in deze tuin met al die extreem-rechtse rotjongens.
Japekop en Troy hadden dit wel aangekund. Zij zijn door de wol geverfd. Maar deze kleine Boez, nog zo onschuldig en onbedorven! Wij hadden hem niet mogen blootstellen aan dit geweld!
Maar Boez blijkt een slim ventje en duikt onder een struik.


Gelukkig. Boez was even veilig. Maar voor hoelang? Achter hem zat Harremans. Zijn ogen glinsterden van ja, wat? Triomf? In elk geval was dit een vervelende situatie. Waar was Panda trouwens?



Ja hoor, daar kwam Panda al. Klaar om onder de struik te kruipen en onze Boez aan te vallen.



Panda loerde onder de struik door en was op zoek naar een ingang tussen de takken. Ja, om bij de Boez te kunnen komen inderdaad.



Harremans deed hetzelfde aan de andere kant van de struik. De Boez kon geen kant uit. En toen? We moesten wel, we konden niet anders. We deden wat tegen alle regels in is. Wat het einde kan betekenen van het Leidsch Katblad omdat het verboden is. Wij vergaten even dat wij verslaggever en fotograaf waren en trokken partij. Maar dat niet alleen. Nee, wij grepen ook nog in.
Nee, wij begonnen niet te roepen en wij gingen niet slaan. Schelden deden wij ook niet. Wij gedroegen ons als kat. En gaven Panda zo een koekje van eigen deeg. Wij gingen op Panda af en bliezen hard in zijn snuit. Zoals een moederpoes haar jongen verdedigt. Misschien hebben we er ook wel een beetje bij gespuugd. Dat zou zomaar kunnen. Probeert u het zelf maar eens: heel hard tussen je tanden door blazen. Ja, u merkt het al? Kleine spettertjes inderdaad, dat hou je bijna niet tegen.
In elk geval schrok Panda zich het apezuur. Een mens dat zo hard blaast en dan ook nog recht in je tronie! Hij deinsde achteruit en keek ons verschrikt aan.
En op dat moment wist de Boez dat hij kon ontsnappen. Hij deed dat dus ook. We zagen hem niet eens gaan, zo snel kwam hij onder de struik vandaan en ging hij de Poort door.
En Panda, ternauwernood van de schrik bekomen, rende achter hem aan. Maar de voorsprong van de Boez was te groot. De Boez was veilig. Wij haalden opgelucht adem......



Wij boden Panda nog onze excuses aan. Ja, voor het feit dat wij hadden ingegrepen en hem zo aan het schrikken hadden gemaakt. En spraken daarbij de wens uit dat hij ons zou vergeven en voortaan niet weg zou lopen voor ons en onze camera. Wij vroegen hem eveneens of hij deze boodschap door wilde geven aan zijn broer Harremans, die trouwens druk onder de struik aan het controleren was of de Boez daar nog wat had achtergelaten. Nee, wij weten ook niet wat. Misschien gewoon een luchtje, ja.
Toen wij, voor we de Poort doorgingen, nog even omkeken, zagen wij dat ook Panda onder de struik was gedoken. Wij riepen nog snel een vriendelijk afscheidswoord, maar de beide broers hadden het te druk om daarop te reageren.



Op de redactie zat de Boez met zijn grote schrikogen in het raam. Of in het poezenloket zo u wilt. Hij verwelkomde ons met veel warmte en dankbaarheid.



Wij hebben hem wel uitgelegd dat hij in het vervolg zijn eigen boontjes moet doppen. Dat wat wij hadden gedaan (de blaasactie dus), tegen de regels in was geweest en dat wij daarmee het voortbestaan van het lkb op het spel hadden gezet. De Boez luisterde echter niet. Hij was nog te veel in de war. Wij hebben hem daarop maar wat brokjes gegeven en het poezenloket gesloten.
(Rooie Gijs hebben wij trouwens niet meer gezien nadat hij achter mevrouw Troy aan was gegaan. Wij hebben hieruit geconcludeerd dat hij niet deugt als partijleider. Mevrouw Troy was na het incident met Rooie Gijs gewoon aan haar middagdutje begonnen. En waar Japekop al die tijd had gezeten? Hij had waarschijnlijk weer iets belangrijks te doen op het dak ofzo..... In elk geval is hij zijn bonus van deze week kwijt, dat is een ding dat zeker is.)

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Tsjonge! Wat een spannend verhaal. Kunnen die hof katten wel met zijn drieen tegen een half? Arme Boez. Gelukkig is het goed afgelopen. Had in een dergelijke situatie ook ingegrepen denk ik. Als Boez door drie katten was geterroriseerd was hij waarschijnlijk nog lang getraumatiseerd geweest!

Anoniem zei

Pffff, gelukkig weer goed afgelopen !