zondag 22 maart 2009

Boez gaat los! (deel 1)


Met het prachtige weer van de afgelopen dagen staat het poezenloket zeer frequent open en kan de Boez zijn gang gaan. Sinds hij de buitenwereld heeft ontdekt, kijkt hij nog nauwelijks om naar zijn speeltjes, maar dat snapt natuurlijk iedereen.
Hij laat zich op zijn strooptochten graag vergezellen door ons topmodel Cera, die dus eerst zijn oppas was maar nu meer een heel goede vriendin. Dergelijke ontwikkelingen in relaties zijn niet vreemd, noch in mensen- noch in kattengemeenschappen.
Maar goed, Boez treffen wij zomaar aan in het Poortwachtershokje, wachtend op Cera. Dat zal Panda wel niet leuk vinden, dat de Boez in zijn hokje zit dus!



Cera is aangekomen in de Hoftuin. Zij is altijd wat voorzichtig op deze plek, immers: hier huizen veel leden van de partij "Hof is Vol" en Cera is dan ook nooit zo welkom in hun tuin. Sterker nog: ze wordt regelmatig de Poort uitgeslagen.
De Boez is echter nog zo onervaren en brutaal, dat hij zich (voorlopig nog) niks aantrekt van deze agressieve soortgenoten. U ziet het zelf, hij heeft zomaar bezit genomen van de Poortwachtersplek. Nou, als dat maar goed afloopt. Voor de zekerheid blijven wij maar in de buurt. Met camera natuurlijk, dat spreekt vanzelf.



Ja, daar heb je al het gedonder in de glazen. Rooie Gijs (partijleider van de partij "Hof is Vol") heeft de Boez opgemerkt en wordt niet blij van de aanwezigheid van de kleine zooier. Zijn snuit staat dan ook op onweer, zeg maar.



Maar R. Gijs gaat niet over tot de aanval. Misschien is het de aanwezigheid van de fotograaf die hem daarvan weerhoudt? De Boez komt onder de struik vandaan en gaat verder zooien in de tuin. Wat is hij toch moedig. Of is het onvoorzichtig?



Rooie Gijs houdt hem goed in de gaten! De oude mopperpot slaat geirriteerd met zijn staart in de rondte....
Dan is de Boez opeens verdwenen. Als we op de redactie terugkomen, zien we dat hij mevrouw Troy even is gaan groeten. Wat attent van hem! Hoewel, mevrouw Troy lag net een tukje te doen in een mand en zat niet op een begroeting te wachten. De mand overigens is van de buren. We hadden 'm geleend voor het vervoer van Japekop naar de dierenarts, maar mevrouw Troy vindt het een prima slaapplaats. Helaas, wij zullen de mand toch terug moeten brengen!


Na zijn begroeting van mevrouw Troy, sprint de Boez weer terug naar de Hoftuin. Deze keer komt hij Panda (tuinman, poortwachter en lid van de partij "Hof is Vol") tegen.
Panda ligt wat te rollen over de grond en schept daar groot genoegen in.


Zal hij overeind komen om de Boez door de Poort terug naar huis te meppen?



We zien dat mevrouw Troy, nu toch wakker, achter de Boez is aangekomen. Zij vermijdt liever ontmoetingen met de Hoftuinkatten en blijft dus aan het begin van de Poort zitten. De Boez lijkt niet verder te durven komen. Panda richt zich op, maar echt haast daarbij maakt hij niet.
De Boez heeft blijkbaar geen zin in een confrontatie met Panda. Hij draait zich om en gaat terug naar de Katbladstraat.


Daar klimt hij zomaar opeens een boom in. Zeker de kolder in zijn kop? Het is de eerste keer dat wij zien dat hij dat doet, dus schieten wij veel plaatjes! En natuurlijk moedigen wij hem aan hoger te gaan......



Ja, dat is het doel! Een vogelhuisje waar overigens nog geen vogeltjes inzitten. Dit ter geruststelling van tjielp-liefhebbers. Maar ja, poezen moet klimmen. Niet alleen om te leren vliegbeestjes te vangen, maar ook om te kunnen vluchten voor blafbeesten en dergelijke. Daarom moedigen wij de Boez nogmaals aan.



Boez doet zijn best. Erg vlotjes gaat het niet. Toe maar Boez! Je kunt het best!



Ja, Boez kan het best. Nog een stukkie hoger! Dappere Boezsch!


Zo hee! Zo hoog hebben wij Cera nog niet zien klimmen! Kom op Boez! Nog hoger!



Ja, daar moet je naar toe! Vliegbeesthokje nr. 7! Je kan het Boez! Ja, je kunt het best!



Boez klimt door. Hij is er bijna. Maar gaat hij het halen? En moeten wij straks de brandweer bellen omdat hij niet meer naar beneden durft? Brengt de Boez de hele straat in rep en roer? U leest het in de volgende aflevering!

1 opmerking:

marian zei

Boez beleeft heel wat avonturen.. je ziet hem ervan groeien, straks is hij de baas van de katbladstraat denk ik zo!