dinsdag 17 maart 2009

Luisteren naar het binnenwerk.


Ja, het was weer tijd voor de jaarlijkse APK van Charli en Ollie. Wij gingen mee met onze camera. Op deze foto ziet u Charli in zijn mand in de wachtkamer bij dierenarts van Wiggen. Nee, Charli kijkt niet vrolijk!



Oeps, beetje aan de zware kant. Maar Charli is ook een flinke vent. Echt te dik is hij dus niet. Maar waarom staat hij dan zo te schreeuwen op de weegschaal? Het zal de stress wel zijn. En dit is nog maar het begin!



Tja, tandsteen heh? Maar dat zie je wel meer bij wat oudere katten, en Charli wordt dit jaar alweer 12 jaar. Dierenarts van Wiggen: "Je kunt het gebit onder narcose schoonmaken, maar als hij er geen last van heeft en er zijn geen ontstekingen, zou ik er niks aan doen. Na ongeveer een jaar is die tandsteen weer terug en dan zou je het opnieuw moeten verwijderen. En zo'n behandeling is niet goedkoop."



Even een wormenpilletje; dat moet elk half jaar. Lekker is het niet maar wel nuttig. Charli zelf ziet het nut er natuurlijk niet van in. Maar op dit moment heeft hij even niets te vertellen.



Ollie heeft helemaal geen zin in een onderzoek en prikje. Maar ook hij heeft geen inspraak! Makkelijk zo'n mand met zijklep! Nee Ollie, er is geen ontkomen aan!



De gewone poezenweegschaal is niet geschikt voor de Bollie; hij moet op het grote honden-weegapparaat. Nou nou, daar mag wel wat van af (van het gewicht)! Ruim 9 kilo is een beetje veel voor een niet al te grote kat! Er is echter een probleempje: Ollie is al op een dieet van blaasgruisbrokjes. En die maken dik. Maar dierenarts van Wiggen weet raad: er is een nieuw soort blaasvoer op de markt gekomen waar minder koolhydraten inzitten. Er worden gelijk een paar zakken voor Ollie aangeschaft.



Nog even luisteren naar het binnenwerk. Of dat nog wel allemaal goed klopt inderdaad. Dan een prik en wormenpil. Het gebit was goed, oortjes ook.
Ollie en Charli zijn weer zonder problemen door de APK heengekomen! Wij feliciteren hen daarmee van harte.

1 opmerking:

Annemieke zei

Iwans broer Tijgetje (die in de Merenwijk woont) is ook 9 kilo - maar hij is zo groot dat hij niet te zwaar is - aldus de dierenarts. Er is in elk geval niet gesproken over een dieet...