dinsdag 24 maart 2009

Ruzie om een speeltje.


Als je als hoofdredacteur hard zit te werken, gebeuren er achter je rug af en toe de meest vreemde dingen. Wij dachten dat alle verslaggevers op pad waren om nieuws te vergaren, blijkt een stel bezig te zijn een chaos te veroorzaken. Terwijl de zon schijnt, wordt er dus binnen gespeeld en ligt er van alles over de vloer. Of zijn ze bang voor een beetje wind? We moesten de zweep er maar weer eens over gooien! Aan het werk, haarfabrieken! En laat de schuldige zich maar melden!



Ach, het is onze parttime medewerkster Cera. Het schijnt dat zij alle speeltjes van de Boez aan het testen is. Ja, op duurzaamheid, geur en wat je allemaal nog meer kunt bedenken. Ook een soort van werk inderdaad. Dat waarderen wij zeer natuurlijk. Vooral het eigen initiatief uiteraard.



Nou, deze muis (die al een paar jaar mee was gegaan) blijkt dus niet zo stevig te zijn geweest. Of was het slijtage wellicht?
In elk geval is de Boez ontzettend boos geworden. Ja, zijn favoriete muis is gesneuveld en er moet iemand gestraft worden! Geen gemakkelijker slachtoffer dan Cera......



Cera is weggekropen om de venijnige pootjes van de Boez te ontwijken. Boez! Dat doe je toch niet? Je valt je gasten toch niet aan? Bovendien is zij een zeer gewaardeerd collega, hoor!



Boez luistert niet. Zijn poten maaien in het wilde weg. Is hij dan zo overstuur door een kapot muisje? Hij heeft er tenslotte nog wel een stuk of 6, 7, 8?! Arme Cera. Altijd slachtoffer terwijl ze het allemaal toch zo goed bedoelt.....




De Boez houdt niet op met zijn gemep. Wij beginnen het een beetje zat te worden, dat agressieve gedrag. Spelen is leuk maar dit lijkt meer op een afstraffing.



Wij proberen de Boez herhaaldelijk tot de orde te roepen, maar hij stoort zich aan niets of niemand.
Maar dan is Cera het zat. Ze komt altijd graag om met de Boez of zijn speeltjes te spelen maar nu heeft ze het helemaal gehad. Als ze aangevallen zou willen worden, kan ze net zo goed buiten zijn waar al die andere pestkoppen ronddarren.


Cera verlaat dus de redactie. Gelukkig is het nog steeds droog. Ja Boez, zo gaat dat. De kruik gaat zolang te water tot-ie barst. En je speelmakkertje ben je nu even kwijt.
Wij geven Cera groot gelijk dat ze er vandoor is gegaan. We hopen alleen dat ze niet voorgoed zal wegblijven. Zij is namelijk een heel goede leerlingverslaggeefster, een prima topmodel en nog erg aangenaam gezelschap ook. Ja, eigenlijk houden wij wel een beetje (veel) van haar. Maar dat kunnen we niet te hard roepen. U begrijpt vast wel waarom .....

Geen opmerkingen: