maandag 2 maart 2009

Ingesloten in vijandig gebied, deel 1


Wij wilden een uitstapje maken naar de Hoftuin en vroegen mevrouw Troy en de Boez met ons mee te gaan. Boez twijfelde aanvankelijk even. Hij had het eigenlijk veel te druk met het zooien op de 30 vierkante meters voor ons huis. Maar omdat mevrouw Troy wel bereid was ons te vergezellen, besloot hij (Boez dus) ons ook te volgen.



Mevrouw Troy was halverwege de Poort toen ze haar wandelingetje onderbrak. Ze keek om waar de Boez bleef, en toen ze hem in het oog kreeg beval ze hem terug te keren. Wij begrepen wel waarom!



In de Hoftuin, vlak om het hoekje van de Poort, zat namelijk deze Poortwachter. Jaja, die kleine volgeling van Rooie Gijs en Mio van de partij "Hof is Vol". Panda dus inderdaad!



Panda had dienst, zei hij. Ja, hij had de opdracht om alle vreemdelingen zo snel mogelijk de Poort uit te rammen omdat hij niemand mocht toelaten in de Hoftuin. Toen wij hem vertelden dat wij van de pers waren en dat wij dus altijd toegang moesten krijgen, trok hij zijn neus op. Durfden wij de gok te wagen en de tuin te betreden?



Mevrouw Troy was teruggegaan naar de redactie. Wij begrijpen dat zij geen zin had om de confrontatie aan te gaan met Panda. De Boez echter was bijna in de tuin toen ook hij Panda zag zitten. Wat moesten wij doen? Afdruipen en de Boez mee terug nemen naar de redactie? Of de natuur zijn gang laten gaan en de Boez kennis laten maken met de minder vriendelijke haarfabrieken van onze maatschappij? Hem leren dat het niet altijd overal veilig is en dat hij zijn eigen beslissingen moet nemen?



Boez was in verwarring. Hij wist niet wat hij aan moest met deze situatie. Hij wil graag verslaggever worden, maar er zijn natuurlijk grenzen.....



Mevrouw Troy bleek niet ver weg te zijn. Ze zat aan het eind van de Poort te wachten tot de hel los zou breken. Maar vooralsnog was er nog niets aan de hand al liep de spanning wel op.



Tot overmaat van ramp zat er in de tuin nog zo eentje. Ja, nog een aanhanger van "Hof is Vol"! Ook Harremans (want zo heet hij) keek niet echt vriendelijk.
Nogmaals overwogen wij de terugtocht te aanvaarden.



En toen wij ook nog eens Partijjleider Rooie Gijs zagen zitten met zijn chagrijnige snuit, was onze beslissing genomen. Wij gingen onze Boezelmans toch niet blootstellen aan de agressie van deze drie vreemdelingenhaters!



Doch de Boez was al voorbij Panda, en deze laatste hield zich rustig. Op dat moment althans.
Mevrouw Troy deed alsof ze met de zaak niks te maken wilde hebben, maar keek toch af en toe om.
Maar zij zou zich wel redden; wij moesten onze aandacht bij de Boez houden.



En Boez kwam steeds een stukje verder de tuin in. Panda volgde hem met zijn ogen maar ondernam geen actie. Hadden de drie partijgenoten misschien een plan? Of werd er gewacht op een sein van Rooie Gijs? In elk geval waren wij nu ingesloten: Panda bij de Poort, achter ons Rooie Gijs, en in het midden van de tuin Harremans. Wij bleven op onze hoede en deden een schietgebedje....
(Wij moeten hier onze verslaggeving even onderbreken wegens een andere dringende zaak. U leest in het volgende deel of wij in de problemen raken of niet.....)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou hoor, moeten we weer wachten, en het werd net zo spannend !

Anoniem zei

Jakkie wat spannend! Straks op mijn werk maar even kijken of er al een vervolg is ...