zondag 15 maart 2009

Nog een wijvenjager!


Wij hoorden al gelijk dat het geloei deze keer niet van Bolle-wangen afkomstig was. Nee, dit was van een andere toonhoogte, volume en timbre.
Reden genoeg om weer het donker in de stappen en de camera op "flitsen" te zetten.
Daar was hij dan. Een nieuwe wijvenjager inderdaad. Keurig bandje om en prima verzorgd uiterlijk, maar zo krols als de pest dus.



Natuurlijk volgden wij deze vreemde kater een wijle. Gewoon uit nieuwsgierigheid ja, maar natuurlijk ook voor onze krant. Immers: zoveel complete, krolse katers kom je vandaag de dag niet meer tegen!
Enfin, hij ging naar de Kruidentuin en probeerde zich voor ons te verstoppen.




Ja, hij maakte het ons wel erg moeilijk om plaatjes van hem te schieten!
Natuurlijk wilde hij ook niet met ons praten dus een interview zat er niet in. Zelfs zijn naam wou hij ons niet mededelen. Nee, deze jongen had maar 1 doel en was daar naarstig naar op zoek. Dus toen hij het verstoppertje spelen zat was (en wij eigenlijk ook), draafde hij de Katbladstraat weer in.




Ja, en wij er weer achteraan natuurlijk. Al was het maar voor "de perfecte foto". In een mum van tijd dribbelde de kater de Katbladstraat uit en weer in. Ondertussen maakte hij zijn prachtige keelgeluidjes, alsof hij achter elke deur een gewillige damespoes verwachtte. Nou, die waren er niet helaas....



Troy (binnenkat) kwam nieuwsgierig voor zijn raam zitten. Leuk je weer eens te zien Troy! Alles goed met je?




De Hoftuin werd ook nog even gecontroleerd op dames. Nee, weer geen succes. Dit kon nog best een lange nacht worden.
Nee, niet voor ons, want wij hielden het voor gezien.


Wij zagen nog wel hoe de krolse kater de gevaarlijke weg overstak, zich daar bedacht en even later weer de Katbladstraat in wandelde. Woonde hij misschien aan de overkant?
We hebben nog even staan overleggen met de mensen van Jaya (en de anderen). Was het mogelijk dat dit Kleine Beer was? Die vorig jaar het hoofd van Jaya op hol had gebracht maar van de een op de andere dag niet meer was komen opdagen? Hij leek er in elk geval wel op, maar zou dan flink gegroeid zijn. Want Kleine Beer was dus van bescheidener formaat.
Voorlopig tasten wij in het duister. Mocht deze kater weer opduiken, zullen wij proberen wat betere foto's van hem te maken zodat wellicht het raadsel opgelost kan worden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien is hij nu Grote Beer?

Anoniem zei

Dat zou heel goed kunnen, maar wij hadden voor de start van het katblad al een Grote Beer rondstruinen hier. Nog groter dan deze maar onmiskenbaar ook krols. Nooit meer teruggezien trouwens.
Maar u heeft het wel leuk bedacht hoor!

marian zei

Is het misschien een grote berin? Ik kon het op de foto niet goed zien...?

Anoniem zei

Wij hebben onder zijn staart gekeken. Het was geen berin.