dinsdag 10 maart 2009

Vandaal in actie.


Teruggekomen van het nuttigen van een hapje buitenshuis, troffen wij met name op het aanrecht maar ook elders een zooitje aan. Een zak met door ons zorgvuldig gemengde seniorenbrokjes was opengeritst en vele brokjes lagen verspreid door de gehele keuken.
Toen wij de dader vroegen zich te melden, kregen wij nul op het request. Hij of zij lag op het kerkhof of te slapen. Pikant detail is dat precies dezelfde brokjes reeds in grote aantallen in de voerbakjes lagen, klaar om gegeten te worden. De brokjes in de zak waren zeker niet groter, lekkerder of geuriger dan die wij al gepresenteerd hadden. Nee, ze waren van precies dezelfde makelij, dus merk en zelfs ook winkel. Wij snappen derhalve niets van de motieven van de vandaal. Wij vrezen echter dat de dader zo ongeveer 8 maanden oud is, erg vernielzuchtig en een uitslovertje. En dat deze jonge katman indruk wilde maken op ene oom en ene dame op leeftijd. Maar zeker weten doen wij dat niet; het blijft gissen. Al zijn wij er bijna zeker van dat hij het was. We hebben de boel maar opnieuw verpakt en hopen niet dat er herhaling zal plaatsvinden van een dergelijke vernielzuchtige, onzinnige actie. Voor de goede orde: de brokjes liggen nu achter een niet door haarfabrieken te openen deurtje. Hopen wij. Maar niets lijkt meer zeker vandaag de dag. Oh, guttegut toch. Wat een zorgen.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Die van ons (6 jaar) krabben ook zakken kattenvoer open als ze de kans krijgen. Illegaal verkregen brokken hebben meer allure en zijn daardoor lekkerder heeft Pieper me toevertrouwd.