woensdag 18 maart 2009

Niet goed bij zijn hoofd!


Op een van onze rondes kwamen wij in de Hoftuin Rooie Gijs en Panda tegen. Zo te zien hadden ze net een onderonsje en stoorden wij hen daarbij. Voor de goeie orde: Panda zit links naast de struiken (ja, die witte vlek) en Gijs staat dus rechts.



Rooie Gijs draaide zich om om weg te lopen. Hij kan draaien zonder zijn achterpoten te verplaatsen en dat vinden wij erg knap van hem. Vooral zijn artrose in aanmerking genomen. Maar goed, Gijs liep dus weg.




Panda ging een andere richting uit. Zeker weer naar zijn plekje waar hij altijd de Poort bewaakt. Wij zullen hem maar eens volgen.



Ah, daar zit Rooie Gijs ook al. Die moet met een grote boog daar naartoe gelopen zijn. Achter ons langs dus! Hij is nog best snel voor zijn leeftijd! Maar wie zien we nu daar onder dat struikje? Het lijkt eh....., het lijkt.... onze jongste bediende wel! Jazeker, we vergissen ons niet, het is de Boez.



Stiekem de straat overgestoken en de Poort doorgegaan. En nu kan hij dus niet meer terug omdat Gijs daar zit. Boez zit weer eens in de problemen!




Ah, Boezel is uit de plantenbak gesprongen om weg te komen van Rooie Gijs. Heel verstandig Boez, want die nagels en tanden van Rooie Gijs zijn niet mis. Vraag maar aan Iwan!




Hoewel, was het nu wel zo verstandig om daarheen te vluchten? Want wie komt er van de andere kant?



Tsja, dat was niet moeilijk te raden voor ons. Maar nu zit de Boez wel gevangen. Achter hem dus Rooie Gijs, voor hem tuinman Panda. Los dit probleem maar eens op! (Voor wie de plek niet kent: Boez zit met zijn rug tegen de muur!)




Panda is helemaal in zijn element. Klein ventje zit gevangen en hij kan het baasje spelen. Hij gaat er maar eens makkelijk bij liggen en hengelt met zijn poten door de openingen naar beneden. Arme Boez.



Het ziet er niet naar uit dat Panda zijn riante plek snel zal verlaten. Dus de Boez zit gevangen en we weten niet voor hoelang. Menselijk ingrijpen is tegen de regels, maar dat wist u natuurlijk al. (Voor de nieuwe lezers: Wij, kattenjournalisten, mogen nooit ingrijpen in situaties die de katten zelf hebben gecreeerd. De natuur moet zijn gang hebben. Wij zijn er om die kwesties te verslaan en te fotograferen. En nu zijn wij in functie dus blijven wij slechts toekijken. Alleen in levensbedreigende situaties mogen wij handelen. Dit is nu niet het geval dus. Bij overtreden van deze belangrijke regel loopt het voortbestaan van het Katblad gevaar. De hoofdredacteur beslist in deze.)
We gaan nu terug naar het verhaal.



Rooie Gijs moet blijkbaar een plas doen of brokjes gaan eten. In elk geval stapt hij op en zo krijgen wij weer wat lucht. De Boez trouwens ook. Hij komt uit zijn benarde positie.
Zo Boez, nu maar weer naar huis dan?



Deze kleine jongen is echt niet goed bij zijn hoofd! Hij besluit te blijven, ondanks de gevaarlijke aanwezigheid van de hoftuinkatten! Wij laten hem achter en hopen dat hij zich zal kunnen redden. Tijd voor een kopje koffie, heh?

1 opmerking:

Anoniem zei

Blijkbaar is de Boez niet zo bang als hij er soms uitziet...