vrijdag 13 maart 2009

Op de foto voor het Leidsch Dagblad.


Tokkie Troy:
Vandaag is er een journalist geweest van de mensenkrant. Ja, van het Leidsch Dagblad om wel te verstaan. Dus zeg maar een collega van ons mens. Meneer Aad was zijn naam. Hij kwam vragen stellen over het katblad. Om een stukkie te schrijven ja, voor zijn krant dus.
Wij waren als redactieleden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dat interview, maar ik zag daar vanaf. Ja, beetje last van m'n artrose en ook wel een beetje moe. Nee, ik was er dus niet bij. De Boez wel ja, tenminste, zo nu en dan. Hij hing meer uit het poezenloket dan dat hij nou echt deelnam. Aan het gesprek dus ja. En Cera zat er natuurlijk ook weer met haar snufferd bovenop.
Nee, Japekop was op dakinspectie. Dat is vaste prik om die tijd inderdaad en hij slaat geen een inspectie over. Behalve dan als het hard regent.
Na het stellen van zijn vragen moest er een foto komen van de redactie. Maar die is later op de dag gemaakt door Peettante. Die kwam speciaal daarvoor langs ja. Ja, erg aardig van haar. Ze maakte een hele serie foto's, zodat ze konden uitzoeken. En ons mens wilde ons er ook op hebben. Het moest wel buiten. Ja, dat wou ons mens.
Cera liep ook weer buiten rond. Dwars door de foto's heen ja.



Er werden speciaal hapjes op tafel gezet om ons te lokken. Want het was dus best koud buiten en ik had die fotoshoot dan ook liever binnen gehad. Maar ons mens wou het dus buiten doen.
Nee, het waren geen tophappen, zal ik maar zeggen. Stukkie stinkkaas en wat leverworst.



Nou, op die leverworst kwam Japekop dus ook wel af. Ja, we kregen maar een paar fliebertjes. Nee, de Boez komt niet als er hapjes zijn. Hij was veel te blij dat hij weer even buiten kon rondstruinen. Hij snapte niet dat hij ook op de foto moest. Wij allemaal bijelkaar ja, dat was de bedoeling. Maar dat is dus mooi niet gelukt.




Japekop ging weer slijmen, dat kunt u hier goed zien. Om nog een fliebertje leverworst ja. Nee, niet eens zo'n goede kwaliteit. Wel vers ja, dat moet ik eerlijk toegeven.



En omdat hij zo leuk zat te slijmen, werd hij nog geaaid ook. Nee, Cera had ook geen belangstelling voor de kaas of de leverworst. Die ging lopen klooien met de Boez. Ja, ze gaf ook nog een rolvoorstelling op de straat. In het zand ja, net als Iwan altijd doet. Erg ordinair ja, en niet erg damesachtig, zeg maar.




De Boez wou dus niet op de foto, maar peettante heeft hem er toch opgezet. Ja, dan kon hij tenminste nog in onze krant in plaats van in de mensenkrant.
Toen hebben ze een foto zitten uitzoeken voor het Leidsch Dagblad, om op te sturen dus.



En alle hapjes werden weer gauw naar binnen gebracht. Ja, toen was de fotoshoot over en kregen we geen leverworst meer. Omdat de Boez al de hele dag buiten was geweest en moe was, kwam hij ook naar binnen. Nee, Cera bleef buiten. Misschien bleef ze daar wel door het zand rollen heh? Wie zal het zeggen.
In elk geval komen we dus in de mensenkrant. Tenminste, dat hopen we dan maar. Ja, op zaterdag, of als het tegenzit op maandag. Het Leidsch Dagblad ja. We wachten het maar af, maar het zou wel leuk zijn. Als het allemaal doorgaat ja. Anders is alle moeite voor niks geweest en dat zou niet leuk zijn. En de volgende keer bestellen we zelf wel hapjes. Ja, dan weten we zeker dat het kwaliteit is. Wat we krijgen aan hapjes dus, ja.

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat LEUK! Kan het artikel worden gescand en op de site geplaatst? Ik ben wel benieuwd namelijk. Anders vraag ik wel of mijn ouders het bewaren (maar andere lezers en lezeressen zijn vast ook heel benieuwd).

Anoniem zei

Ja, dat gaan we natuurlijk wel proberen, hoor!

Anoniem zei

Ja en ik ben dan ook benieuwd of de redactie er dan volledig op komen te staan! Want we zijn natuurlijk wel erg nieuwsgierig geworden...

Anoniem zei

Nou, morgen (eigenlijk al vandaag want het is al na twaalven) dan maar het Leids dagblad kopen in de hoop dat het er al in staat. Of zou ik in de winkel even durven bladeren...denk het niet
:-)

Anoniem zei

Ik ben bang dat men hier in de buurt niet het Leidsch Dagblad verkoopt, dus ook van mijn kant het verzoek om een gescanned exemplaar.
Toch wel jammer dat De Boez er niet in komt te staan met zijn lieve koppie.

Anoniem zei

:-( Maandag maar weer proberen...