vrijdag 13 maart 2009

Je straatje schoonhouden.


Panda:
Ja, vandaag is het weer tuinwerkdag. En daar ik "Hoofd Tuin" ben, geef ik dus het goede voorbeeld. Er staat veel te veel dood en levend gras en dat moet bijgehouden worden heh? Ja, een hoop werk inderdaad, daarom heb ik ook liever dat u mij niet stoort.



Nee, mijn personeel is niet komen opdagen. Ja, daarmee bedoel ik mijn broer Harremans. Ik weet niet waar hij zit op dit moment en nog minder wat hij doet. Maar het kan allemaal niet zo belangrijk zijn als zijn werk in de tuin. Dat staat vast. Nee, hij is nooit erg betrouwbaar geweest wat het werk betreft. Als hij al komt opdagen voor zijn werk, neemt hij steevast te veel pauzes. Ja, liggen rotzooien in de tuin in plaats van onkruid wieden inderdaad.



Ja, hij doet wel erg veel voor de partij. "Hof is Vol" inderdaad, daar zijn wij beiden lid van. Maar ik vind dat er een tijd is voor werken en een tijd voor partijgedoe. Ja, sommige dingen zijn heel goed te combineren. Zoals bijvoorbeeld het uit de tuin jagen van vreemdelingen tussen het werk door. Ja, dat wegjagen kost maar een klein beetje tijd, als je het goed doet tenminste. Nou, bijvoorbeeld een paar rake klappen uitdelen en ze de Poort doorslaan.



Maar bijvoorbeeld Poortwachter zijn, nee. Dat kan niet tegelijk met het in de tuin werken. Dat zijn van die partijdingetjes die niet inpasbaar zijn. En hoewel dat Poortwachten erg belangrijk is, vind ik toch dat we in eerste instantie goed voor onze tuin moeten zorgen. Bovendien heeft het geen zin om urenlang bij de Poort te gaan zitten als er toch niemand door komt.




Nee, onze partijleider (Rooie Gijs - red.) kan nu wel allemaal eisen stellen, maar dat betekent nog niet dat wij het daarmee eens zijn. Maar dan spreek ik voor mezelf natuurlijk. Ja, dat geeft nog wel eens wat wrijvingen in de partij.
Luistert u nog wel naar mij? Wel, volgens mij bent u meer bezig met foto's maken van onze planten dan dat u aandacht heeft voor mijn verhaal!




Ik had het dus over onze partij. Oh, dat interesseert u niet zo? Wel dan ga ik maar weer door met mijn werk. Nee, dan heb ik liever dat u weer gaat, want u houdt mij sowieso van mijn belangrijke taken af.




Kijk, deze sprieten hebben totaal en helemaal geen functie op deze plek. Ik denk dat ik ze maar verwijder. Ja, erg belangrijk om je straatje schoon te houden. Sprieten horen in de tuin en niet tussen de stenen. Ik zie dat ik hier nog wel even bezig ben. Ja, wilt u nu ophouden met mij te storen en deze tuin verlaten? En mocht u mijn broer Harremans tegenkomen, geef hem dan maar een schop deze kant uit. Dan kan hij meehelpen om al die sprieten hier weg te halen ja! Die luie donder; ik heb ook helemaal niks aan hem. (Mopper, mopper.)

Geen opmerkingen: