woensdag 11 maart 2009

Gezellig samen naar de zandbak.


Hee Mevrouw Katblad, hoorde u dat ook? Ja, dat moet die Bolle-wangen zijn. Nee, niemand anders maakt zo'n herrie als hij. Gaat u even mee kijken? Gezellig ja.




Hier kwam het vandaan, het geloei ja. Van het Zooiplein inderdaad. Ik denk dat ik hem al zie. Helemaal achterin ja. Loopt u mee? Erg prettig idee dat we samen gaan.



Kijk, daar is hij. Ja, hij is weer bezig met markeren. Alles wat hij tegenkomt besproeit hij inderdaad. Gaan we nog wat dichter naar hem toe? Nee, ik ben niet bang voor hem. U wel dan?




Bolle-wangen:

Zo, wie hebben we daar? Een brutale jongen heh? En die wou kennis maken met mij? Nou, dat kan. Hij heeft wel lef, dat moet ik eerlijk toegeven. Nee, ik kom niet vaak van die lefgozers tegen.




Iwan:
U blijft er toch wel even bij heh, mevrouw Katblad? Voor het geval? Dan kunnen we elkaar bijstaan dus. Niet dat dat nodig zal zijn, maar gewoon voor de gezelligheid ja.




Bw markeert hier nog even de zandbak. Waar kinderen in moeten spelen dus. De gemeente heeft nog steeds geen deksel voor deze bak geregeld terwijl dat toch al lang geleden werd beloofd. Het zeil, dat gewoonlijk over de bak heen ligt en met een paar bakstenen op zijn plek wordt gehouden, is waarschijnlijk eraf gewaaid. Wel, de katten kunnen hier weer lekker hun gang gaan, heh? En daarna de kindertjes weer.....




Voorzichtig loopt Iwan naar Bolle-wangen toe. Maar Bw zelf maakt ook niet zo'n haast. Bij een kennismaking moet je natuurlijk altijd erg goed opletten, want een verkeerde beweging kan een hoop narigheid veroorzaken....

De heren kijken elkaar diep in de ogen.



Dan gaan even de neuzen tegenelkaar. Heel kort maar hoor! Maar blijkbaar wel lang genoeg.
En wat nu jongens? Gezellig even kletsen? Nee, het wordt niet gezellig kletsen. Lees maar verder....



Bolle-wangen is opeens niet zo zeker meer van zijn zaak. We weten niet wat hij nu precies geroken heeft aan Iwan, maar Bw is onder de indruk geraakt. Langzaam doet hij wat stapjes achteruit.




En eveneens langzaam draait hij zich om. Ja, om hem te smeren! Iwan weet niet wat hem overkomt! Heeft hij nu gewonnen of hoe zit het?




Ja, Bolle-wangen gaat er vandoor. Zeker nog een druk programma af te werken heh, Bw?




Iwan moet nog even de plekken waar Bw heeft gesprietst goed besnuffelen. Ja, je kunt na zo'n ontmoeting niet gelijk weer de plek abrupt verlaten. Je moet e.e.a. netjes afwerken. Een soort van afbouwen ja.




Zo. Ook nog even aan de rand van de zandbak ruiken. Jah, behoorlijke sterke lucht heh, Iwan? Daar kan jij niet tegen op! Maar wij gaan er nu vandoor. Blijf jij hier nog even wat langer? Om alle plekjes waar Bw is geweest zorgvuldig in kaart te brengen?




Nee, Iwan besluit met ons terug te lopen naar de Katbladstraat. Met opgeheven staart natuurlijk en dat is helemaal terecht, vinden wij. Wij zijn erg trots op Iwan! Flinke vent hoor!



Iwan blijft bij de straat nog even staan om te zien hoe Bw de hoek omslaat. Dan scheiden ook onze wegen. Onze koffie staat namelijk koud te worden, maar als we opschieten is het misschien nog net te drinken. En Iwan had ook nog wat anders te doen. Bij de Poort nemen we afscheid. Dag Iwan! Bedankt voor de gezelligheid!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed gedaan Iwan! We zijn trots op je!

Anoniem zei

Die Iwan!