zondag 4 januari 2009

Slim zijn


Mevrouw T. Troy:
Als je in dit leven echt wat wilt bereiken, moet je verdomd slim zijn. En dat ben ik dus, al zeg ik het zelf. Ja, het is een kwestie van afwachten, inschatten en snelheid. Nee, die jongens zullen dat nooit begrijpen. Dergelijke slimheid is ons voorbehouden. Ons, dames ja. Ten eerste moet je geduldig zijn en je kans afwachten. Nee, niet te gretig zijn. Japekoppie, mijn zoon, en die Boezel, mijn pleegzoon, zullen dat wellicht nooit leren. Altijd doorzichtig gedrag inderdaad, en dus voor mensen voorspelbaar. Ja, wij dames hebben in dit leven geleerd. En vergeten nooit inderdaad. Vandaar dat wij ook uitermate geschikt zijn om onze jongen te voeden, dus op jacht te gaan en dan ook nog met de buit thuis te komen. Want op jacht gaan is leuk en aardig, maar er moet wel brood op de plank, heh? Dus wij dames hebben dat geleerd. Het gaat niet om de jacht op zich maar om het resultaat. Dat je met iets thuiskomt dat de moeite waard is inderdaad. Ja, dat heb ik vanavond weer bewezen. Wel, als je iets wilt hebben, qua eten dus, moet je dat plannen. Nee, dat kunnen die jongens niet. Als ze lekkers zien, beginnen ze te dreinen om een happie, en dan loop je de kans dat je met lege poten blijft staan. Ik pak dat anders aan. Eerst doe ik alsof ik niks zie. Dat broodje rosbief inderdaad. Ik deed dus net of ik dat niet zag. Terwijl ik het allang had gezien en bovendien daarvoor al had geroken.


En dan, als ze -het mens- effe niet oplet, sla ik toe. Ja, een goeie haal op de juiste plek en ik heb een brok rosbief te pakken van heb-ik-jou-daar. Gewoon een hele hap uit die plak ja. Met mijn linkerpoot inderdaad, want ik ben supersensitief. Ja, alle sensitieve katten doen belangrijke dingen met hun linkerpoot. Wist u dat niet? Dan weet u het nu. Wel, mijn snelle actie met mijn linkerpoot had dus wel resultaat. Een flink stuk rosbief inderdaad. Dat heb ik zelf en bliksemsnel opgegeten ja. Nee, met niemand gedeeld want ik heb geen jongen dus. Als mijn zoon en die Boezel ook rosbief willen hebben, moeten ze maar even slim zijn als ik, en anders hebben ze pech gehad. Ja, ze stond wel effe te kijken met haar camera, mijn mens. Maar ze had het kunnen weten. Dat ik zo slim ben, ja.

1 opmerking:

Annemieke zei

Hahahahaha! Mooie actie van mevr Troy! En dat van die dames en heren klopt op meerdere fronten. Pieper en Elrond komen uit een nest met 4 heren en 1 dame. Pieper (de dame) was verruit het snelst in de ontwikkeling: oogjes het eerste open, als eerste uit de kittenbak, als eerste aan het vaste voedsel, als eerste OP de kattenbak etc. De mannen gingen dat vaak pas een week later doen.