zaterdag 3 januari 2009

Rondje Kruidentuin


In dit nieuwe jaar moesten we natuurlijk een rondje Kruidentuin doen om de katten daar onze beste wensen over te brengen. Al gauw vergaten wij waarvoor wij kwamen. Wie had hier nu weer midden in de tuin zo'n zooi gemaakt? Schandalig!


Dat vond Jaya ook. Zij zat netjes op haar straatje de wacht te houden. Nee, niet vrijwillig. Ze was door haar zij-mens naar buiten gewerkt voor de verplichte frisse neus. Linksboven op de foto ziet u nog net dat Tummy hetzelfde lot moet ondergaan, hoewel hij lijkt tegen te stribbelen.


Wij horen van het mens van Jaya en Tummy dat op nieuwjaarsnacht de ruit van de buren is ingegooid. Nog zoiets schandaligs!! De ruit zit voorlopig nog even goed dichtgeplakt.
Wij gaan kijken waar Tummy is gebleven.


Ach. Tummy is terug in de hal en zit bij het tussen-kattenluikje. Of hij weer naar binnen mag zeker. Nee, dat mag hij niet! Eerst even die frisse neus! Tummy wordt naar buiten gebracht en op een bank neergezet.


Daar blijft Tummy even staan. Verder dan hier zal hij niet komen. Tummy heeft een hekel aan kou, draait zich snel om en verschuilt zich weer in de hal. Tenslotte wordt hij maar terug in de huiskamer gelaten.


Zo blijft het bankje met slechts enkele pootafdrukjes "beschilderd". We vernemen nog dat Jaya gisteren bij de dierenarts is geweest. Ze heeft last van haar nieren. We hopen dat ze snel beter wordt, desnoods maar met pilletjes!

1 opmerking:

Annemieke zei

Schandalig inderdaad, al die mensen die onder invloed van wat alcohol zo baldadig worden!

Kan met Tummy's reactie goed voorstellen: het is vrij koud, dus ik zou ook snel weer naar binnen willen. Wel mooie kattepoot afdrukken trouwens.