zaterdag 24 januari 2009

Niet nieuwsgierig


Iwan:
Joehoe! Mevrouw Katblad! Even wachten want ik kom eraan!


Fijn dat u even tijd voor me neemt. Bent u op weg? Oh, uw fiets vergeten? Naar de winkel gegaan op de fiets en lopend terug? Dat is erg vreemd ja. Hebt u daar vaker last van? Ach, u bent verkouden en heeft watten in uw hoofd? Ik kan me daar niets bij voorstellen maar het lijkt me dat dat heel lastig is. Maar ik wilde u eigenlijk wat vragen.



Het lijkt me hier alleen niet zo'n geschikte plaats. Zullen we naar ons bankje gaan? Ach, u weet best welk bankje ik bedoel want we hebben daar al vaker samen gezeten. Gewoon de Poort door en dan de hoek om. Loopt u met me mee? Ja, het is ook nog eens op weg naar uw winkel en dus naar uw fiets. En die fiets staat toch op slot? Nou dan.


Komt u nu nog of zitten die watten ook in uw benen? Nee, ik heb nooit last van die dingen. Zelfs niet als ik kletsnat ben geweest. Oh, ik moet u trouwens nog bedanken. Ja, u heeft mij laatst naar huis gebracht toen ik helemaal doorweekt was. 's Avonds laat ja. Nee, dat was ik nog niet vergeten en daarvoor wilde ik u nog even bedanken. Niet dat het echt nodig was, want ik was best wel zelf thuisgekomen en ik heb wel vaker een natte vacht, maar het was goed bedoeld van u.



Wel, erg energiek bent u niet heh? Gaat het nog een beetje? Ja, ons bankje is nu vlakbij. U kunt daar even rustig gaan zitten en als het u niet teveel moeite is, kunt u mij daar een beetje aaien.
Vergeet u die fiets maar even, dat komt best allemaal in orde.



Zit u goed? Ja graag eerst even op mijn rug ja. Mmmmm. Erg goed zo. En dan zit mijn kop ook verlegen om een paar aaien. Maar u weet vast de goeie plekjes wel te vinden.


Vertelt u nu eens; hoe zit dat met die Cera? Heeft ze al iets ondernomen? Wel, daarmee bedoel ik of zij al een besluit heeft genomen over haar toekomst en of ze al met Japekop heeft gepraat. U wilt mij dat niet vertellen? Nee, niet stoppen met aaien nou, want dat zou alles verpesten.


Ja heerlijk, zo achter mijn oren. Maar om even terug te komen op Cera, u heeft haar niet meer gezien? Wel? Oh, u weet er ook niet het fijne van. En Japekop? Heeft die niet iets tegen u gezegd? Ach, dat is prive. Dat betekent zeker dat u mij helemaal niets gaat vertellen?



Oh! Sorry! Nee, ik beet u niet met de bedoeling om u pijn te doen! Ja, ik gaf een beetje om te tonen dat ik u zo aardig vind! Ja, omdat u zo vreselijk lekker aait! Zijn we nu nog wel vrienden? U neemt het mij dus niet kwalijk? Het was al gebeurd voor ik er erg in had en ik kon het niet meer stoppen. Ik beet niet door heh? Nee, ik zou het vreselijk vinden als ik u nu had afgeschrikt.


Even goeie vrienden dus? En u gaat mij niets vertellen over Cera? Oh, u gaat nu echt uw fiets ophalen. Dat lijkt me een goed plan al vind ik het jammer dat u mij gaat verlaten. Nee, gaat u nu maar snel. We zien elkaar vast binnenkort weer. En dan gaat u mij vertellen hoe het nou zit heh? Met wat of wie? Wel, met Cera en Japekoppie natuurlijk! Nee, ik ben niet nieuwsgierig maar wil wel graag alles weten. Kijkt u uit onderweg? Weet u nog wat u ging doen? Dan is het goed. En straks maar een warme grog en onder de dekens. Dag mevrouw Katblad!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

O Iwan, wat ben je toch een knuffelkont!
Terwijl jij zo nodig naar buiten was om je te laten aaien kwam Rooie Gijs hier het terras markeren. Lotje en Caja stonden vol bewondering naar hem te kijken.
Gijs denkt zeker dat ons terras bij het hof hoort.

Trudi zei

Beterschap Annemarie!

Annemieke zei

Haha, Iwan is net zo'n slijmerd als zijn broer Elrond! Die moet ook altijd geaaid worden. Maar dat is een goede eigenschap natuurlijk! We houden van knuffelkatten :)

En beterschap voor Mevrouw Katblad!

Anoniem zei

Mevrouw Ina, kijk maar uit voor die Gijs met zijn partij! Voordat u het weet heeft hij de twee dametjes geronseld!
Mevrouw Trudi: dank u wel!
Mevrouw Annemieke: Wij aaien Iwan erg graag want zijn stiekem een beetje verliefd op hem...